asd
asd

Ahol most tartok

2009.10.23. 12:06

Elnézést kell kérnem olvasóimtól, a blog írásáának nem az építés kezdetekor álltam neki. Jelenleg a tizennyolcadik résznél járok a nyolcvanból, ami azt jelenti h a teljes hátsó felfüggesztés összeált. Ne aggódjatok szinte teljesen megegyezik az elsővel, melynek összépítéséről résletesen tudósítok!

A képen az első rész tartalmát láthatjátok: a lengéscsillapító alkatrészeit, valamint sz első gumit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amg-mercedes.blog.hu/api/trackback/id/tr31469506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lewis1 2009.11.24. 23:53:15

Sziasztok!

Kicsit aggódom, mert összeállítottam az eddigi számokból amit lehet, de amikor a differenciálműből kiálló csonkot elkezdem pörgetni minden teljes körbetekerésnél érzek egy bizonyos mértékű akadást ami nem tudom hogy természetes-e???:-(
Ha kicsit szórakozok vele és elkezdem visszafelé pörgetni akkor már simán megy (ez lenne majd a tolató mód) és amikor újra előre akkor is simán megy!
Most nem tudom hogy a fogaskerekek nem illeszkednének még elég pontosan, vagy majd ha a motor működteti akkor bejáródik?Szóval nem tetszik ez nekem....Kérlek írjatok...

hondani 2009.11.25. 08:06:54

@Lewis1: Nem hinném, hogy a bejáratás lesz a kulcs, ilyen apró alkatrészeknél, lehet, hogy nem használtál elég kenőzsírt, esetleg nem oszlattad el rendesen, vagy rosszul helyezted el a fogaskerekeket. Mit jelent nálad az akadás?, mert kell hogy legyen némi természetes ellenállása, főleg, ha működésbe lép, azaz megváltoztatja a két kerék fordulatszámát... Ha jól értettem neked nem is forog tovább... A hátramenet mód létezésében biztos vagy?:D

Lewis1 2009.11.25. 14:25:34

Szia!

Nagyon örülök hogy írtál!Igen a hátramenet az jó, akkor nem akad...viszont amikor megint a másik irányba forgatom (előremenet) a csonkon a betekert csavar minden körbeérésekor akad valamilyen szinten ami nekem nem tetszik.
A fogaskerekek jól helyezkednek azt igazából szerintem nem nagyon lehet elrontani, a zsírzás is megfelelő mértékű, annyit tettem rá amennyi kell.Az újságban ugye azt írják hogy az a zsír amit küldtek, elég lesz az első diffiműre is ...hááát ami maradt az nem lesz elég nekem, úgyhogy abból rendelnem kell.Szóval a diffim nem tocsog a zsírban , de nem is kevés ami rajta van.
Nem akad meg olyan szinten hogy nemtudom forgatni, csak szerintem ez nem jó így.Ugye ha rosszul illeszkednének a fogaskerekek akkor nem is forogna körbe, mert megszorulna.
Volt egy kis gondom a diffi összeszerelésénél.A kissebbik házra ugye 4 csavar rögzít egy fogaskoszorút...namost amikor az utolsó csavart tekertem be az olyan szinten megakadt hogy se ki se be.Pedig egyenesen tekertem be.A csavar feje olyan szinten elkopott hogy lekellett vágnom és ugye így csak 3 csavar rögzíti a koszorút.Nem kapkodtam , megnéztem mindent hogy nem akad-e , körbeforog , és hogy rendesen lezárt.
Valami viszont nem OK nekem.Örülnék neki ha ez a kis akadás valóban csak szabályzás lenne amit én parázok túl!
Mivel viszont nekem még nem volt ilyen kis gépem, nincs összehasonlítási alapom.

hondani 2009.11.25. 16:23:34

@Lewis1: őszintén szóla először én is megijedtem ettől, nekem akkor tűnt rendellenesnek a forgás, amikor forgattam a kardánt ée lefogatm az egyik kimeneti tengelyt. Ekkor ugye a szabad tengelynek kétszer gyorsabban kell forognia. Nah ekkor volt nekem furcsa, de kb. 10-15x körbeforgattam, lassan érzéssel, és egyre könnyebb lett, magam sem értem miért... Sztem nincs oka aggodalomra, majd ha megjön az első diffi, és összeszerelem visszatérek a problémára, hátha az is ugynaígy viselkedik...

Lewis1 2009.11.25. 17:03:26

Kipróbáltam azt hogy lefogom az egyik tengely véget aztán a másikat és végül is so-so!Minden esetre kíváncsi leszek az első diffire hogyan áll össze, majd aztán a végén, a motor hogyan hajtja meg!(Rem akadály nélkül)

Nr01 2009.11.27. 20:08:55

Nyugi nálam is "akad" a hátsó difi... majd meglátjuk mi lesz! Nekem kész már a 3. kerék meg az első két csillapító! (saját olajjal nem azt használom amit adtak hozzá)

Lewis1 2009.11.28. 12:21:44

Hali!

Voltam egy rc üzletben, diffihez kellett zsír, és a srác aki segített annyit mondott hogy rossz minőségű a fogaskerék, de használatban majd összekopik és nem lesz vele gáz!

hondani 2009.11.28. 14:35:37

@Lewis1: ez elég lelombozó, hogy rossz minőségű a fogaskerék, nem kicsit áldozunk, rá dehát ez van...@Nr01: amugy miért sajat olajat használsz, más sűrűség szted jobb mint amit adnak?

Nr01 2009.11.29. 14:43:24

@hondani: Van másik RC autóm és ugyanezt használom benne, ezért raktam ebbe is ugyanazt az olajat!

hondani 2009.11.29. 16:15:52

@Nr01 lehet nekem is ki kell majd próbálnom más olajakat... idővel kitapasztalom.

Crazy_Pilot_[HUN] 2009.11.29. 21:39:30

Sziasztok!
Hála istennek, hogy megtaláltam ezt a blogot. Nagyon örülök neki és a hozzám hasonló fanatista srácoknak.
Amit tudtam a kocsikról, az nekem is csak a Discovery és a Spektrum technikai részlegéből ragadt csak rám. Eddig.
Az R/C modellezés idáig egy elérhetetlen álom volt. Hányan tolonganak 130.000 kp-val, hogy nah, én egy ilyen kocsit akarok. Ez a magazin lehetőséget adott az átlagkeresetű, ám kitartó, lelkes építőknek is, hogy a magukénak tudjanak egy ilyen aszfaltbetyárt. Mellesleg a kiadó tanult a F-1-es kocsi és a Red Baron hibájából, és távirányítót, valamint motort is mellékelnek a kiadványhoz.
Külön gyönyörűség számomra, hogy pepecsmunka. Szinte minden darabokban, én rakhatom össze, az én ügyességemen múlik minden.
Igazából dilemmában vagyok, hogy elkezdjem-e. Úgy terveztem, hogy akkor állok neki, ha megvan minden alkatrész.
Ám elbizonytalanodtam, ahogy olvasgattalak titeket. Mindegy, majd meglátom. Én még el vagyok maradva, most jött meg az alvázlemez (20.) és a 3. felni (21.). Amikor megvettem az első számot, még csak a kíváncsiság hajtott. Megnézem, aztán majd elválik. Ebből azóta tartó szerelem lett. Sokat mérlegeltem, be tudom-e vállalni, sikerülni fog-e, inkább az anyagiak voltak a mérvadók. De végül belevágtam. Nem bántam meg.
Az újságárusunk morgott, hogy rajta maradt 5 db 1. szám. Egy hirtelen ötlettől vezérelve megvettem 4-et a legnagyobb örömöt okozva neki aznapra. XD Talán át sem gondoltam még akkor, milyen baromi jó döntést hoztam. Kaptam 1500 HuF-ért 4 komplett felfüggesztést és 4 pótfelnit.
A kommenteket olvasva egy kérdésem lenne Lewis1-hez. Szerinted van benne hátramenet? =)))
Egy dolgot azonnal le fogok cserélni, ezért meg is kövezhettek. Én Porsche rajongó vagyok, szóval vagy egy Cayman, vagy egy GT3-as gyönyörű alakja virít majd a gép burkaként. =)
Gyakori látogatója leszek blogodnak, hondani, köszönöm, hogy megadtad a lehetőséget nekünk az eszmecserére itt.
Üdv: CP

hondani 2009.11.29. 22:25:36

@Crazy_Pilot_[HUN]: nagy örömömre szolgált elolvasni a hozzászólásodat, jó hogy valaki értékeli azt, amit próbálok itt összehozni! Bevallom, az oldal indulásakor csak tikon reménykedtem benne, hogy születni fog több hozzászólás is, melyekben megbeszélhetjük az autóval kapcsolatos ügyes-bajos dolgainkat! Szerintem egyértelmű, hogy mindannyiunkban rengeteg kérdés fogalmazódik meg, minden egyes szerelési fázis kapcsán.
Őszintén szólva én is úgy terveztem, hogy akkor állítom össze az autót amikor már minden rész a kezemben lesz, de ahogy egyre nőtt az alkatrészhalom az íróasztalomon, és egyre csak a robbantott ábrát tanulmányoztam mely falamon díszeleg, egyszerűen nem bírtam ki, hogy ne állítsam össze a hátsó diffit! Aki viszint nagyon az eleje felé tart, annak azt ajánlom még ne kezdje el, mert a sok alkatrészt még nem tudja egymáshoz illeszteni(difi-lengőkarok-teleszkóp-alváz), és így elkallódhatnak, amire ugye gondolni is rossz! Remélem idővel egyre többen leszünk, akik tapasztalatot cserélhetünk! További jó Modellépítést!

Lewis1 2009.11.30. 22:01:27

Hali!

Szerintem sincs hátramenet.Köszönöm a felvilit!Bocsi de én vok a legtapasztalatlanabb!Nekem eddig nem volt semmi közöm az egészhez,(most se sok) számomra ez egy kihívás és élmény hogy a végén sikerül-e, és nagyon büszke leszek hogy én raktam össze!Az is lehet hogy nem is nagyon fogom használni, hanem kiteszem a vitrinembe a merci gyűjteményem közé, mert én nagy Mclaren "Merci" fan vok, nekem ez egy érték lesz!Kinek nem...
Azért is kezdtem el ezt az autót építeni, hogy legyen valami fogalmam ennek a kis csodának (valamint az autók) technikai hátteréről...és hogy hogyan is működnek.Köszönöm a segítséget és hogy tanulhatok Tőletek!

hondani 2009.11.30. 23:04:12

hát igen, ez kimondottan egy "még az unokámnak is mutogatni fogom" játék:D

Crazy_Pilot_[HUN] 2009.11.30. 23:57:43

Szerintem itt mindenki tanulhat mindenkitől. A tapasztalt a kezdőtől, és fordítva is.
A McLaren, mint cég, elismerésemet élvezi, ritka, technikailag fejlett autóik előtt fejet hajtok, ám a Mercedes már valamiért nem a szívem csücske. 1-2 típus van, amit elfogadnék.
Hondani! Sokszor fogod még a kommentjeimet olvasni, remélem. Köszönöm a szíves fogadtatásod. Ha jól olvasom, te is kezdő vagy. Nem vagyok legalább egyedül. =)

czirbiklaszlo (törölt) 2009.12.01. 21:41:52

Sziasztok!
A másik (AMG Merci) oldalról néztem be hozzátok.
Egy pár szót a difiről!
Ha jól rakod össze, akkor nem kellene szorulnia! Nekem 4db van és egyik sem szorul. A meghajtó tengelyt betudod úgy állítani, hogy nem kell annyira betolni a difi házba (csak kb. közép állásig)és így kell rögzíteni rajta a meghajtó tengely kardáncsuklóját. Szerintem próbáld meg így.
Jó építést!

gadoros 2009.12.02. 07:25:33

Üdv mindenkinek! Én is a másik AMG oldalról vagyok. Nagyon jó az oldal!

ricsi22 (törölt) 2009.12.03. 12:09:17

Sziasztok építők. gadoros és czirbiklaszlo nevét már ismerem az amg mercedes fórumról, üdv. Én most Lewis1- nek szeretnék segíteni. Nem szabad a csavarokat túlhúzni a diferenciálmű két tartócsészéjét is ha nagyon meghúzod megszorulhat, próbálj lazítani rajtuk kicsit. nekem nem csinálja ezt. ja és még egy mondat, én a kenőzsírt azt a 4gr- ot elhasználtam a hátsó difihez, majd működés közben az a hatalmas fordulat széttöri, és elkeni kb 3gr-ot a difi belsejébe a maradékkal a fogaskoszorút kentem be. ha figyeltetek az első difihez ugyanazokat az alkatrészeket küldik vissza pl: 5.6.7.8. mert egyforma a hátsóval. és valószínű hogy a 6.hoz ismét zsírt is csomagolnak. Nekem személy szerint a magazinban írtak háááát.. az hogy ez az 1 csomag elég lessz előre és hátra is az kevés. azt írta borsószemnyit nyomjunk ki de közben a képen olyan mintha a fél zacskót elhasználta volna. na majd meglátjuk. (az árba igazán belefért volna ha mondjuk 20grammot küldenek) úgyis időnként újra kell majd zsírozni a gépet. Üdv mindenkinek. Hondani jó az oldal, gratula!

czirbiklaszlo (törölt) 2009.12.03. 21:22:01

Sziasztok, szia Ricsi22!
Azért ne feledjétek, hogy van difiolaj is a világon, ezt nem ragad fel a difi falára, és állandóan lesz kenésetek /nekem az van mindegyikben (10.000- es, de rakhattok akármilyet bele)/, igaz plusz kiadás, de nem egy nagy összeg. Tömítést is lehet venni, de csinálni is /én csináltam 0,10 és 0,25 mm-est tömítés papírból/.
Üdv: Laci

hondani 2009.12.04. 11:06:11

@czirbiklaszlo: elég jó a tömítése a diffi házának ahhoz, hogy ne folyassa el folyamatosan az olajat?

czirbiklaszlo (törölt) 2009.12.04. 14:08:17

Sziasztok!
Én összecsiszoltam szépen (de ésszel és óvatosan) kb. annyit mint a tömítés vastagsága, meg előtte kivágtam a 4db kis "pöcköt" a zárófedélből. De tudod mit küldök neked képeket róla és vagy megfogadod a tanácsot vagy nem, nekem bevált (írj e-mail címet).
Üdv: Laci

jancsi ,,pöpec'' 2009.12.04. 18:33:23

Sziasztok.Most találtam meg ezt az oldalt.Elkezdtem még az elején megvásárolni én is az újságsorozatot,amit folyamatosan rakok össze amint megjön az újság.Nagyon tetszik,attól függetlenül,hogy valódi autókat is szerelek.Olvastam az észrevételeiteket,néhánnyal én is találkoztam.A difi szereléséhez használt univerzális zsírt a csapágyboltban kis kiszerelésben lehet vásárolni.Üdv mindenkinek.JÓ az oldal.

hondani 2009.12.05. 16:28:43

Gyarapszunk emberek, örömmel látom!:D @czirbiklaszlo: Azthiszem én is megcsinálom ezt a csiszolás dolgot, és olajat használok, biztos vagyok benne hogy jobb kenést biztosít.

czirbiklaszlo (törölt) 2009.12.05. 18:06:57

@hondani: Írtam, hogy küldj e-mail címet és akkor elküldöm a képeket!

jancsi ,,pöpec'' 2009.12.05. 20:14:45

Sziasztok.Én a csiszolás és tömítés helyett benzin és olaj álló tömítőanyagot használtam.Ezt is bármikor szétlehet szedni újra.A tömítő anyagot egész vékonyan kell rá kenni,a kinyomott felesleget pedig le lehet frissen törölni.Igaz 1000ft egy tubus de nekem volt belőle.Sokkal könnyebb és egyszerűbb.Szerintem ez egy jobb megoldás.De mindenki maga dönti el,hogy mit választ.

czirbiklaszlo (törölt) 2009.12.05. 21:30:27

@jancsi ,,pöpec'': Persze Pöpec, mindenki azt választja amit jónak lát. Modellező körökben a tömítéses módszert használják olaj esetén, de aki nem akar vele vesződni annak jó a tömítőanyagos módszer (amivel nekem nincs is semmi bajom) mivel itt nem valószínű, hogy szétnyomja a tömítést. Én azért használtam tömítést és "összepolírozást" mert valamilyen szinten "maximalista" vagyok, és szeretem úgy csinálni a dolgokat hogy ne legyen vele utólag gondom.
Ezek a fórumok pont azért vannak, hogy megosszuk egymással a tapasztalatainkat!

Crazy_Pilot_[HUN] 2009.12.06. 02:45:21

Egyébként nem csak a képek alapján kell összerakni, hanem mint arra ricsi22 rávilágított, nem szabad a differenciálmű csészéit túlságosan meghúzni, ami le is van írva az útmutatóban. El kell azt is olvasni figyelmesen.

czirbiklaszlo (törölt) 2009.12.06. 09:45:12

@Crazy_Pilot_[HUN]:
Én nem az összeszerelési képekről beszéltem Hondaninak (hogy azt elküldöm neki), hanem arról amit én készítettem az "összepolírozásról és a tömítésről". A csavarozás meg egyértelmű (ésszel!).

hondani 2009.12.06. 12:54:14

@czirbiklaszlo: Üdv! Köszönöm a képeket! Ha nem jelentene gondot, feltenném őket az oldalra, hogy mások is ötletet meríthessenek! Még egyszer köszi őket!

hondani 2009.12.06. 14:20:39

Járt már valaki úgy, hogy nem adta fel 2 héten belül a csekket??? Csak mert nem voltam ithhon 2 hete, és nem volt rá időm, remélem nem lesz gond...

czirbiklaszlo (törölt) 2009.12.06. 14:35:36

@hondani: Szia! Nyugodtan felrakhatod ha gondolod. A másik oldalon volt már aki el volt maradva egy csekkel és ugyanúgy küldték neki a csomagot, holott azt hiszem akkor fizette be. Nekem személy szerint még nem késtek (a két hét be volt tartva). Mondjuk én másnap be is fizetem amint megjön. Ha pedig plusz alkatrész kell írj e-mailt nyugodtan.
Üdv: Laci

Crazy_Pilot_[HUN] 2009.12.06. 15:05:59

czirbiklaszlo: Nem is a te képeidet mondtam. Ricsi 22 kommentjét erősítettem meg, amit Lewis1-hez intézett. Bocs, ha nagy volt a zavar.
A csekkekkel anyagi gondok miatt néha csúszkálok, de nem sokat. 1x jött egy e-mail, hogy nem fizettem be ezt és ezt a lapszámot, de semmi gáz. 2-t szoktam egyben, mert addigra kezdődik a következő hónap, és kapom meg a fizut.

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2009.12.10. 08:39:58

Megjött a 26-27-es szám, mellé a differenciálmű alkatrészek 2 csomagjával, ami amúgy a 6-os és a 7-es csomag.

Crazy_Pilot_[HUN] 2009.12.12. 23:44:11

Nekem tegnap jött meg a 22-23-as csomag. Valóban egyet értek, hogy lehangoló a hozzáállás. Fogtam a kezemben a rágott szélű 22-es csomag felfüggesztésének alkatrészeit, és azon járt a fejem, hogy lehet, hogy ugyanehhez tartozott a felni is, amit az előzővel kaptunk meg.
Vicces.

jancsi ,,pöpec'' 2009.12.13. 11:33:09

Nekem pénteken jött meg a 26.-27. szám.A difi alkatrészei 2kis zacskóban a zsírral együtt.De tényleg fura,hogy elvannak vágva az alkatrészek csomagolásai.

czirbiklaszlo (törölt) 2009.12.31. 11:03:40

Sziasztok!
Boldog Új Évet mindenkinek!!!

hondani 2009.12.31. 13:41:06

@czirbiklaszlo: Köszi szépen, Neked is és persze minden kedves modellezőnek nagyon Boldog Új Esztendőt kívánok!

jancsi ,,pöpec'' 2009.12.31. 18:21:33

Bukócső és pályagumi,
angyalkákon tangabugyi.
Fék, bal három, szemben árok!
Boldog Új Évet Kívánok!

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.01.01. 12:35:01

Ha már karácsonykor nem üdvözöltelek titeket, legalább most szeretnék boldog , sikerekben és ingyen pótalkatrészben gazdag új évet kívánni.

Lewis1 2010.01.03. 15:37:53

Sziasztok!Boldog Új Évet kívánok eme oldal olvasóinak!
Tudom hogy még korai erről beszélni és lehet hogy Hondani gondolt is erre, de szerintem ha majd készen lesznek a kis gépeink, akár meg is ünnepelhetnénk együtt, mondjuk egy ...(?)... helyen valahol.Nem tudom mit szóltok hozzá, szerintem tök buli lenne november körül összeülni és akár házon belüli versenyt csinálni...

hondani 2010.01.03. 20:08:31

Nos, igen nem tagadom, nekem is megfordult már a fejemben ez az ötlet, és tényleg jó buli volna! Én időm jó részét Pesten, illetve Vas megyében töltöm,(csak a "hol" miatt), ki honnan épít?:D

jancsi ,,pöpec'' 2010.01.03. 20:36:34

Sziasztok.Olvastam az ötleteiteket az elkészült jármű megünnepléséről.Jó ötlet,viszont én Nyíregyházáról vagyok.Ha van kedve a többieknek hozzá megírhatnák,hogy ők hol laknak.Így megtudnák az ország mely részein építik ezt a modellt."Csak egy ötlet"

czirbiklaszlo (törölt) 2010.01.03. 20:54:31

Sziasztok!
Újra itthon!
Én Polgár-ról "irkálok" nektek!

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.01.03. 21:27:32

Nah, ez az. A végén még egy összeszokott baráti társaság lesz ebből a csapatból. =)
A hol nem gond, ha azon múlik, és bevennétek a buliba, én utaznék. Amúgy is láttam 7k-ért egy baromi nagy és ideális sporttáskát a Hervisben. Mindenképp beruházok rá. =)
Üdvözlettel Gárdonyból!
A Hungaroring parkolójában bajnokságokat is rendeznek, nem tudom, az fizetős terület-e.

Lewis1 2010.01.04. 00:33:31

Sziasztok!
Én is mint Hondani időm nagy részét Pesten töltöm (egyébként Kunszentmiklós).Örülök neki hogy vevők vagytok a dologra!
Crazy Pilot ötlete tetszik a Ringel kapcsolatban, méltó hely lenne egy avatásra ,szuper lenne összehozni egy olyan helyen ahol mindenkinek jó!
Régen jártam már az oldalon, és szuper dolgokat műveltek!!Én ennyire nem "durvulok":-)...de lehet hogy kipróbálom majd én is a diffis újítást!

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2010.01.04. 06:18:01

Sziasztok! Egy összeröffenésben én is benne lennék. Szerintem valami olyan pályát kellene keresni, ami nem aszfalt, hanem műanyag (pl műfüves teniszpálya, annak idején elektromossal ott nyomult egy haverom), mert lehet az aszfalt hamar megzabálja a gumikat, ami ugye nem olcsó.

Lewis1 2010.01.13. 12:02:49

Hali, sziasztok!
Lett hirtelen pár kérdésem:
-gyertyaizzítót kapunk majd, vagy pedig nekünk kell beszerezni?
-a lexán burkolat amit a végén küldenek azt nekünk kell majd színre fújni vagy már ezüst színben kapjuk?
-levegőszűrőnk lesz...de olvastam hogy célszerű benzin szűrőt is használni...???
Valamint olvastam még a Kiadó főoldalán, fellépő próblémaként a hátsó diffi akadásával kapcsolatban pár dolgot amivel lehet orvosolni a helyzetet (már szerencsére nincs vele próblémám)ahol azt írják, hogy a fogaskoszorú házból abszolút nem állhatnak ki a csavarok és teljesen be kell csavarni-háááát teljesen fullra biztosan nem tudod betekerni mert szétmegy a csavar feje és minimélisan de azért picit kinnmarad a fej..ami teljesen jó.

hondani 2010.01.13. 12:33:54

A Gyertya-izzítóról nem tudok infot adni, ez engem is érdekelne, hogy vajon kapunk-e majd?
Lewis1, nekem nagynehezen sikerült eddig az összes csavart teljesen betekerni, bár egyik nekemis megugrott és ez kicsit csökkentette a csavar fejének használhatóságát, és az önértékelésemet is, de ha pont jó csavarhúzót használsz, és erősen belenyomod, vagy esetleg "megnyálazod" a csavar oldalán a menetet, talán beválhat:D!

Lewis1 2010.01.13. 12:58:50

@hondani: Szió!
Köszi szépen!Ezt csak azért írtam, most nem a minőséget kritizálom, de szerintem kissé "lágy" az anyaga a csavarnak.Betekertem már pár ilyen méretű csavart mert azért ugye barkácsolgat az ember, de ezzel nagyon finoman kell bánni, törekszem a pontosságra és úgy bánok az autóval szerelés közben mint a hímestojással, de mindig tanulok valami újat.Az első diffim már "készen" van, jövőhéten kapom meg a 30-31-es csomagot.Majdnem minden nap megnézem a tervrajzát az autónak, és ugye ez egy türelem játék is, de én már alig bírom kivárni.

Lewis1 2010.01.13. 13:22:04

Nah-az a helyzet hogy gyertyaizzítót nekünk kell majd beszerezni, megérdeklődtem az ügyfélszolgálatnál, és talán a burkolatot is mi festhetjük majd olyanra amilyenre tetszik.Süti nem?:-)))

hondani 2010.01.13. 15:24:38

Hát ez nem túl jó, remélem mindenkinek van karosszéria-fényező ismerőse!:D

ricsi22 (törölt) 2010.01.13. 16:24:54

Sziasztok. www.amg-mercedes-rc2008.hu/faq.php
a hivatalos oldalon leírnak mindent, azt írják azért kell nekünk lefestenünk és megmunkálnunk is! a karosszériát mert nem tudják kinek milyen színű modell tetszik. Csak logós matricák fognak majd érkezni.az üzemeltetéshez szükségünk lessz modellüzemanyagra kb 2100-2300/l és egy univerzális izzítóra. És ajánlok mindenkinek egy üzemanyagszűrőt is, mert nem nagy költség kb 1200ft tétel. Remélem segítettem. üdv építők. Jó az oldal!

hondani 2010.01.13. 19:21:08

Ez jó lesz, majd aki először festi, írjon le mindent lépésről lépésre, mert kicsit tartok ettől a művelettől, abból indulván ki, hogy legtöbben úgy bánunk a gépekkel mint Lewis1, vagyis mint a hímestojással, akkor hány év kell hozzá hogy lefessük?:D Javasolnám az egyenletes festékréteg miatt a mártásos megoldást!:D

Lewis1 2010.01.13. 20:08:23

Egyik unokatesóm autófényező, majd kérek tőle segítséget.Azért egyszínű ezüstre nem lehet túl nagy akadály lefújni.Szórópisztollyal kellene....vannak makkettek is a polcomom,tankok, repülők , hajó(Tirpitz)amit a legnehezebb volt lefesteni mert 6 fajta színt kellett használni, ragasztószalaggal takarásokat kihúzni.Ennél a burkolatnál az anyag jelent nekem próblémát, nem tom lehet-e kicsit dörzsizni rajta a festék tapadása miatt.De majd megkérdezem!Meg lesz az pikk pakk Hondani!

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2010.01.14. 05:44:46

A festéket kívülre, vagy belülre kell a karosszériára felvinni? Lehet, hogy lehet kapni hozzá való anyagú és színű festéket spray formájában. Akár hőálló ezüst az obiból :)

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.01.14. 10:24:19

Jesszusom. =) Nem kell túlreagálni a dolgot! Ne féljetek az újtól, amire megjön a karosszéria valakiből mérnök, apa, vagy aranyásó is lehet... =) Messze van az még. És ha úgy vigyáztok rá, mint a hímes tojásra, akkor a legjobb, ha összerakjátok, lepolírozzátok a karosszériát, és felrakjátok a polcra dísznek. Még a profi versenyeken is csúnya sérülések történnek, nemhogy az első kocsinkkal. Ha jól tudom, nem én leszek az egyetlen, akinek ez az első "verdája". Persze, hogy vigyázok rá, hisz érték, 3 hónapi fizetésemnek felel meg az ára. De a festés miatt senki ne rágja le tövig a körmét. Egy "kis" segítség, ennél részletesebbet nem találtam. De ha jól olvastam, nem is kell. =)))
www.ezermester.hu/articles/article.php?getarticle=2242
Remélem, tudtam segíteni.
Az izzítógyertya esete érdekes.
Lewis1! Ha nézegetted a tervrajzot, nem tűnt fel, hogy a 70. számmal csak az izzítógyertyát kapjuk meg a tömítéssel? Ezt meg lehetett volna kérdezni az ügyfélszolgálatistól, hogy most kérem szépen mit is kapunk a 2400 HuF-unkért?
Mert ha megküldenek nekem szépen csomagolva egy 7-8 mm-es tömítőgyűrűt, én megcsapkodom őket. Majd eldől. Különben meg nem nagy érték, pótnak úgyis kell venni.
Én inkább más miatt aggódok. Jó lenne tudni, milyen akksi megy az RC egységre a kocsin, hogy kell összehangolni a távirányítóval, mennyire kopik a kuplung koptatótárcsa, és honnan tudok alkatrészt beszerezni kifejezetten ehhez a motorhoz.

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.01.14. 10:31:09

Hondani! Lenne egy kérésem.
Lehetne egy külön fórumot nyitni a linkeknek? Ajánlott áruházak, neten talált segítség az építéssel kapcsolatban... Előre is köszi.
A csavarokkal kapcsolatban pedig annyit, hogy még hozzá sem nyúltam a géphez, úgyhogy könnyen vagyok. Beszerváltam ugyanolyan tulajdonságú, de normális anyagból készült csavarokat. Persze az ilyen "hosszú szárú, csak a fejnél menetes vagy fél centire" típusúakat nem, de egyszerű önmetszőket igen. És értékre simán megéri, filléres dolog, hatalmas megkönnyebbülésért.

Lewis1 2010.01.14. 12:11:26

Hali Crazy Paly!Neked nem tűnt fel hogy megkérdeztem, vagy csak a képeket nézegeted, az oldalon??Mire számítasz a 2400 HUF-odér amikor 5500 HUF egy gyertyaizzító.Vagyis amit nem látsz a tervrajzon azt neked kell megvenni.
Egyébként meg kérdéseidre az AMG... oldalán van a technikai kérdések címszó alatt egy kis segítség!

czirbiklaszlo (törölt) 2010.01.14. 23:25:28

Sziasztok!
Pár válasz a kérdésekre, remélem nem veszitek zokon.
-Izzítót nekünk kell venni!
-A Lexan kasznit nekünk kell lefesteni és belülről (ajtó keretet ecsettel, utána kimaszkolni stb, stb...), erre van külön Lexan festék (a sérülések elkerülése miatt kell belülről, hogy ne ütődjön le egyből), de matricákat kapunk hozzá!
-Levegőszűrő (elvileg) lesz.
- Aksit v. akupakkot nekünk kell venni (autóba és a távba is).
-Jó, ha vaeszünk pár gyertyát is.
-És igen, a benzinszűrő ajánlott.
-Van külön Lexan vágó olló, és fúró is ,dr ezek nem kötelezőek.
-After run olajat lehet még venni.
Hát..., most ennyi jutott hirtelen eszembe.
Üdv: Laci

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.01.15. 00:22:19

@Lewis1: Kedves Lewis1. Én nem poénkodtam a neveddel, nem szemétkedtem veled, légy szíves vegyél vissza a hangodból. Kicsit nézz magadba, mielőtt másnak esel neki.
Én arra utaltam, hogy azt meg lehetett volna kérdezni, hogy ha a tervrajzon fent van, hogy a 70. számmal az izzítógyertyát kapjuk meg, akkor mit postáznak az helyett?
És újra felteszem a kérdést. Ha nézegetted a tervrajzot, akkor nem tűnt fel az izzítógyertya? Fordítsd meg azt a szép nagy papírt, hogy lásd, milyen egységekre bontva kapjuk meg a mocit. Ki is nézegeti a képeket és nem olvas? Nem tudom, te hol veszed az izzítógyertyát, de 1490-től már lehet kapni 2/4 ütemű motorokhoz.
Az ár pedig nem minden, ezt hondani motort részletező fórumán már kiveséztük, lészen oly kedves, nézz utána. Az, hogy 1 csomag 2400, az nem arányos a valódi értékével.
Még egyszer mondom. Nem az a kérdés, hogy kapunk-e gyertyát, mert mint leírtam, filléres dolog. Hanem az, hogy mit kapunk helyette?
Nem a szemétkedés volt a célom, amikor rád írtam, elnézésedet kérem, ha annak vetted.
Köszi, czirbiklaszlo, szerintem elkezdem már most beszerválni az alkatrészeket. Bár az akksival kapcsolatban csak lesz részletesebb leírás. Ha jól tudom, ezeknek is van sokféle megjelölése, típusa, mérete, teljesítménye. Szvsz AAA-s elemek mennek bele. A rajz alapján a kocsiba 4, és a távirányítóba is szerintem 3-4 kell.

Lewis1 2010.01.15. 00:43:11

Hali Crazy Pilot!Nem gond én se bunkozni akartam de amit írtál ...ez a nem tűnt fel szöveg ...nem szeretem.
Szerintem azért vagyunk hogy segítsünk egymáson még ha ez a tapasztaltabb olvasóknak némelyik soron bután hangzik mástól!Szóval az AMG Merci oldalán azt írják hogy a távirányító 8db AA cerka elemmel működik az autót nem tom, és javasolják a gyakoribb használat esetén az aksit.Ez természetes sztem..
Figy lehet hogy most félre értjük egymást, én nem a gyertyáról beszélek hanem, mikor beindítod majd az autót kell egy GYERTYAIZZÍTÓ, nekem az aksis verziót ajánlották ami 5500 HUF amire azt mondták hogy jó és megéri.Ez az amit bedugsz a hengerfejbe és remélem jól mondom hogy felhevíti a gyertyát ami az indításhoz kell!
De szívesen beszélgetnék veled Skypen is ha akarod!?

Lewis1 2010.01.15. 00:50:26

A@Crazy_Pilot_[HUN]: Azt hiszem Te írtad hogy voltál a Mammut boltjában...hát én nemtom milyen, de a Forgách u. ahogy feljösz a metróból van egy nagyon komoly RC üzlet, mikor beléptem tátva maradt a szám!Na ott van minden!

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.01.15. 03:13:36

Hkhm. Nos, először is, teljesen igazad van, a segítség legyen előttünk, ne a széthúzás.
Másrészt igen, félreértettem, miről is volt szó, kicsit szét vagyok zuhanva 9 óra meló, no és most 2 óra Battlefield 2 után. =))) Még 1x bocs. Megértettem, hogy nem mindegy a szórend. =) (gyertyaizzító vs. izzítógyertya)
Forgách utca... 3-as metró? Ha elkezdődik a suli, elugrok oda. Kösz a tippet.
A Mammuth gáz. Felejtsétek oda. Alkatrészt kerestem, csak 1/10-estől kezdve kisebbekig volt, bár a polcokon szinte kivétel nélkül 1/8-asok álltak. =)A gépek ára is horribilis volt, szóval felejtős.
Skype-on elérhetsz, neltharion18-ként vagyok fent, bár fülesem nincs.
8 ceruza elem? Jesszus. Legalább nem kell súlyzót vennem. =)

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.01.15. 03:14:42

Felejtsétek oda... -.- Másik igekötővel jobban hangzik. Felejtsétek el!

hondani 2010.01.15. 11:12:42

Helo helo helo! Tegnap úgylátom kicsit megszaladt a ló! Arra kérnék mindenkit, hogy legyünk tisztában vele, hogy nem egyforma a tudásunk az autóról, és épp ez az oldal lényege, hogy megosszuk másokkal a tapasztalatainkat, mert mégis elég drága mulatság ez, és senkinek sem árthat pár jótanács!
Erről ennyit:D:D
Nyitok egy új témát, ahova betehetitek a hasznos oldalak boltok címét, esetleg e-mail címeket egyszóval mindent ami hasznos lehet!
Üdv. hondani

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.01.23. 00:11:00

Sziasztok!
Ma megkaptam az ismerős tolómérőjét kölcsön, és neki is fogtam szétszedni a csomagokat.
Még mindig nem kezdtem bele, hiányzik pár apróság, de ez a kis bontogatás jó előjátéka volt az összeszerelés kezdetének. Megtapogattam az alkatrészeket, éreztem a súlyukat, a rugó meglepően nagy erejét. Elkezdtem szép komótosan minden csavart, apró elemet lemérni, összevetni a füzettel és volt pár érdekes tapasztalatom.
Amit itt most leírok, nem okoskodás és szőrszálhasogatás, csupán a valósághoz nagyon hű ragaszkodás. Az én észrevételeimet osztom meg, amire persze várom a reagálásokat, vagy akár a cáfolatokat.
A méreteket a tolómérő újszerűsége miatt bátorkodtam 0,05-os pontossággal belőni, ezeket a pontos méreteket egy alkatrészeket összegyűjtő Excel táblázatomban még össze kell szednem.

-Az alátéteknél nagyon fontos a vastagság, amit sajnos nem kaptunk meg leírva a kiadványban, én kijegyzeteltem magamnak.
- Az 1. és 2. számban mellékelt szilikon gyűrű vastagsága hibás, 2 mm a 3 helyett.
-A rugó megdöbbentően erős, ezért is megérte megtapizni, kicsomagolni. Aztán persze ment minden szépen vissza a helyére.
-Az 5. számban adott csapágy méretei hibásak a füzetben. Nem 16x8x4-es, hanem 15x10x4-es. A tengelycsonk már súlyra is meggyőző, remélem, van benne rendesen stuff.
-A differenciálmű meghajtótengelye, amihez a 2 csapágyat mellékelték, érdekes számomra. A füzet kihangsúlyozza, hogy a 2 csapágy felhelyezése egy kis erőkifejtést igényel, hogy ne legyen holtjáték, kotyogás. Ezzel szemben nekem úgy csúszott fel a kis fekete tengelyre, mint a villám, semmiféle megerőszakolást nem igényelt. Majd meglátjuk, ha a helyére került. De úgy gondoltam, hogy a csapágyaknak azért kell "rászorulniuk", hogy a kocsi hosszával megegyező elmozdulást kizárja. Ezzel szembe a fogaskoszorúra úgy csúszik le és rá, ahogy akar?
-A fogaskoszorú és a kis meghajtótengely összjátéka csak egy bizonyos ponton tökéletes. Ezt csak próbaképp összeillesztve a két fogaskereket jöttem rá. Nagyon könnyen akad, ha nem jó a 2 elem helyzete egymáshoz viszonyítva.
-A csavarok nem tűntek tré minőségnek, de hittem nektek, és inkább beszerváltam drágább, de remélhetőleg tartósabb csavarokat.A csavarok 0,05-0,3 mm-rel kisebb hossza általánosnak mondható.
-A gumik futófelülete megdöbbentően finom, puha... és vékony. Lehet, a gumi dobja meg a fenntartást, és nem az üzemanyag. =)))
-Egy fontos észrevétel. A kiadó által "E" gyűrűnek hívott apróság valójában zégergyűrű, E3-as méretmegjelöléssel még nem találkoztam. A mi verziónk egész pontosan :3,2 mm-es zégergyűrű. A 3,2 mm a befogott tengelyvastagságot jelöli. Tehát a tengelycsap vékony vájatának az átmérője.
-A műanyag is kellemes meglepetés volt, nagy teherbírása, tömege, rideg törése és hőre keményedése miatt bakelitnek tippelem. A nem deformálódó törésvonal miatt könnyű a ragasztása, nem lesz ferde, hajlott az elem a ragasztó megkötése után.
-A 2 meghajtó kardántengely súlyával elnyerte a bizalmam, izmos acéltengelyek.
-A kerékagy 17-es méretű 6 lapos csavar, ezt azért jegyezném meg, mert a kerékvásárláskor ez is egy méret, amit szem előtt kell tartani.

Eddig jutottam egyelőre, már fáradt voltam, hogy folytassam.
Ha bárkit érdekel az Excel tábláztatom, ami tartalmazza az összes alkatrészt és méretét részletesen az eddig megkapott számaimig (26-27), az írjon egy e-mailt a neltharion@freemail.hu-ra.
A célom nekem is a segítség. remélem, sikerült valami aprósággal hozzájárulnom az aprólékos fanatizmusommal mások sikeréhez.

jancsi ,,pöpec'' 2010.01.23. 21:49:31

Sziasztok. Régen olvastam az oldalt.És sok újat tudtam meg azokból amiket írtatok.Pl. hogy a kasznit nekünk kell majd lefesteni.Crazy-Pilot írásához hozzá szólva nekem is vannak ilyen tapasztalataim,hogy a differenciálmű meghajtótengelye, amihez a 2 csapágyat adták, a fogaskoszorúra könnyen csúszik le és rá.Ezt én kiküszöböltem úgy.hogy a tengelyt a csapággyal behelyeztem az eredeti helyére és ez után megjelöltem a tengelyen a csapágy végleges helyét.Ez után levettem vissza a csapágyat,és a csapágy végleges helye ahol lesz a tengelyen,ott egy pontozóval és kalapáccsal egy helyen egy picit meg koppintottam.Ez után tűreszelővel megsorjáztam annyira,hogy a csapágy egy pici erővel szoruljon meg a tengelyen.Egy másik észrevételem is van.Mégpedig az hogy a differenciálmű külső háza ahova a kihajtó tengely a csapággyal kerül, /amibe a féltengelyek csatlakoznak/ott a tengely a csapággyal együtt kotyog a házban.Ezt a kotyogást egy kis hézagolással szüntettem meg.Mégpedig úgy,hogy fém kólás vagy sörös dobozból vágtam egy 2mmes szélességű 1cm hosszú csíkot,ez a vastagság pont jó volt hozzá.Ezt a hézagoló csíkot belehelyeztem a differenciálmű külső házába,ahova a csapágy kerül.Ez után össze illesztettem az alsó és felső házat.Ez szépen összezárt,és megszűnt a kotyogása a tengelynek a csapággyal.Nem tudom hogy másnak is volt e ilyen tapasztalata?Remélhetőleg más is fog tudni hasznosítani valamit az írásomból.Üdvözlök mindenkit.

spani 2010.01.24. 16:12:23

Sziasztok.Őrülők hogy megtaláltam ezt az oldalt.Én is probálom öszerakni a verdát,de nem mertem belecsiszolgatni.Persze lehet hogy jo megoldások.De csak én gondolom ugy hogy a készitök tudják mit csinálnak. Az elsö difivel nekem is gondjaim vannak, de remélem megoldodik.Üdv Baranyábol.

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.01.24. 16:55:32

Sajnos előfordulhatnak olyan helyzetek, hogy a mérnökök a jó szándékuk dacára olyan gépet adnak nekünk, ami apró módosításokra szorul. Ezért osztjuk meg egymással a véleményeinket, hogy más tanulhasson belőlük, és jobban hozza ki a dolgokat a helyzetből.

spani 2010.01.25. 21:15:18

@Crazy_Pilot_[HUN]: Ugy hangzik mintha már tőbb gépet őszeraktálvolna.Vagy ha mégsem akor biztos valami (kemény) koponya vagy

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.01.26. 00:32:30

Ugyan. Ne gúnyolódj. Te még nem találkoztál olyan hétköznapi háztartási cikkel, legyen az számítógép, vagy csak egy konyhakés, ami elvileg jó minőségű, de persze nem szándékosan (mert annak mi értelme lenne) szétesik, elromlik, kicsorbul, kiég előbb, mint kéne?
Nem akarják a készítők egy terméknél sem, hogy gány cuccot sózzanak rád, amit aztán úgyis visszaviszel.

hondani 2010.01.26. 01:03:23

Tény, hogy az eldobható termékek, valamint a tömegtermelés korában élünk, ahol egy bizonyos fokig célja a gyártóknak, hogy ne 25 évig használd a nokiádat!:D Őszintén remélem, hogy ez a modell-világra nem jellemző!

spani 2010.01.26. 14:21:17

@Crazy_Pilot_[HUN]: Bocs nem akartam cinikus leni,de találkoztam már ojan termékel ahol jobban jártam volna ha nem piszkálok bele.Persze én is bizok bene hogy hondaninak van igaza és ez ránk modelezőkre nem igaz!

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.01.26. 15:05:40

Sajnos én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy minden klappolni fog. Először is a levett méretek és különbségük alapján.
Másrészt régi motoros vagyok a makettezésben, és ha valahol, ott baromi fontos a pontos illeszkedés. Ha nem így van, akkor mit csinálunk? Csiszoljuk, tömítjük, hő fölött egyenesre csavarjuk, vagy eltűrjük az illeszkedési hibákat. Nah, az a makett olyan is lesz.
Itt építés közben fognak nekem is kiderülni a valós problémák, hiába méricskéltem, a különböző csomag alkatrészeit nem, vagy csak 1-2 kivétellel próbáltam egymáshoz, hogy ne keveredjenek össze. De muszáj az embernek előre gondolkodni, hogy fognak az alkatrészek egymáshoz képest elmozdulni, és ha valaki sörös dobozt használ fel, hát legyen. Bár annál lehet jobb megoldás is, én becsülöm azt, aki mer alkotni, javítani akár a jó terméken is, hogy tökéletesebb legyen.
Viszonylag ide sorolható az is, hogy miért b.sztam ki a csavarokat, mint macskát toyotázni. Nekem ez a módosításom, ez már egy példa arra, hogy nem bízom feltétlenül a készítőkben, tervezőkben, gyártókban.
Még el vagyok akkor maradva, nekem kb. 10 éve van meg egy működő 3310-esem. XD

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2010.02.04. 16:43:00

Ma megkaptam a 34-35-ös számokat, már be is építettem az alkatrészeket a járgányba.

spani 2010.02.04. 18:58:48

@qpci: hogy lehet nekem ma jőt meg a 32-33 ?

czirbiklaszlo (törölt) 2010.02.04. 19:37:16

Nekem is ma délben jött a 34-35- ös pak!

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.02.05. 13:47:07

De jó nektek! Időben befizettem a csekket, mégis 2 hete várok a csomagra, és nincs semmi eredmény. Ide biztos tanyára (Gárdony) nehezebben szállítják ki... Még csak a 28-29-esnél tartok, elég lehangoló.
Bocs, hogy jó ideig nem voltam, de olyan vírust nyeltem be, amilyennel még nem találkoztam. Minden jól ment, működött, még a CoD6 is úgy, hogy a háttérben vírusírtó működött, nem szúrta ki se a spyware, se a NOD32, az össz bibi, amit okozott annyi volt, hogy nem tudtam használni a böngészőket! =))) Még a Skype is működött, döcögve, de jó volt. Hihetetlen...

hondani 2010.02.05. 13:55:58

Hello Midenkinek!
Lenne egy gondom, illetve remélem, hogy nem gondunk. Nézegettem ma a robbantott ábrát, és feltűnt hogy lassan felszerelehetem az első lengéscsillapítókat is, mert ugye a hátsó már fent van, és az a gondom, hogy a kötőelemeket, illetve a szerelékeket amik a lengéscsillapítókat rögzítik, még nem kaptam meg, illetve a 23. számmal kellet volna megkapnom őket, amiben csak a lengéscsillapító volt, semmi rögzítőcsavar. A későbbi részek tartalmásban nem láttam ilyet, csak a jobb oldali rögzítését, a 39-es számban. Kérlek titeket nyugtassatok meg!

ricsi22 (törölt) 2010.02.05. 15:54:53

Sziasztok.
Hondani nyugodj meg veled eggyütt mi sem kaptunk a 23. számban kötőelemet. majd a 39. számmal jön ami mellesleg ismét egy 19-es lapszám lessz mert ezek is egyformák pont úgy mint a difi ott is kétszer kaptuk meg ugyanazt a csomagot.
egyébként nekem ma jött a 34.-35.-ös csomag de késve tegnap kellett volna, mondjátok már meg nekem hát mit csinál a posta 3-om napig a csomaggal gyalog hordják szét? borzasztó. üdv

hondani 2010.02.05. 16:22:39

Kösszi szépen a választ, nagyon remélem hogy igazad lesz:D
Igaz a Taxi című filmben már elhangzott, hogy rondák a bordó mercik, én mégis lehet hogy olyanra festem.:D

czirbiklaszlo (törölt) 2010.02.05. 18:55:56

Sziasztok!
@hondani: Hondani, nyugodj meg, a 39-es számban benne van a lengéscsillapító felfogató "szett" (2-2 db), féltengely (2db), és a teló olaj!
Aggodalomra semmi ok!
www.amg-mercedes-racer2008.de/modell_bauteile21-40.php

Lewis1 2010.02.11. 15:40:40

Hali sziasztok!

Czirbiklaszlo tök jó ez a link amit felraktál, ezt nézegetem napok óta!!
Látom nem vok egyedül azzal hogy, késik a csomag...:-(
Az még hagyján...de az hogy kértem az ügyfeles hölgyet és a kiadót annak érdekében hogy behozzam a lemaradásom és már lassan könyörögnöm kell hogy legyen valami, az már röhej!!
Dupla csomit szeretnék de se visszajelzés, és még csak meg se keresnek (mert az ügyfeles nővérke azt ígérte, megkeressük és újfent jelezni fogja a kiadónak hogy mit szeretne de semmi)...Vicckavalkád

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.02.11. 16:37:39

A csomagom ma sem jött meg, pedig hivatalosan csütörtök a kipostázás napja. Kezdek aggódni. Bezzeg, ha nem fizetem be időben a kp-t, már kapom is a figyelmeztető mail-t. Ehh. Nesze neked időben fizetés. Jövő héten én írok nekik, ha addig nem jönne meg.
Vettem fain csavarhúzót. =) Abraboro PH1 és 2-es, króm.nikkel-vanádium, edzett fejrésszel. Cool. Remélem, jó pár évig hű társam lesz.
Bementem egy autó alkatrészeshez, hogy tömítőpapírt vásároljak. Az eladó készségesen és INGYEN adott egy egész lapot. Namármost az én felfogásomban ha valami ingyen van, akkor az vagy átverés, vagy trágya az áru, vagy a szolgáltatás. Egy vastagabb kartonlap volt az egész, ez a gyanús nekem. Ez normális? Vagy mivel másabb a tömítőpapír a sima vastag papírtól?

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2010.02.18. 20:49:40

Én n már be is építettem az autóba.

czirbiklaszlo (törölt) 2010.02.18. 22:51:19

Én is beépítettem egy pár hete.

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.02.19. 09:19:34

Az otthoni gépről valamiért nem enged belépni. Ehh. Kiírja, hogy már beléptem, de komment írására nincs lehetőségem. Nekem még mindig nem küldték meg a 28-29-es csomagot! Azt hiszem, ideje írnom nekik. Félek attól, hogy a postások finoman szólva letojják a csomagomat. "Jahj, nincs itthon, most töltsek ki egy értesítőt, hogy átveheti itt, meg itt?"
Mennyire elhúztatok...

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2010.02.19. 09:52:27

Én direkt a melóhelyemre kértem a csomagokat, itt egész nap mindig van valaki, így abból nem lehet gond, hogy nem vagyok otthon, a postaládába meg nem fér be a csomag, azt lesz ami lesz.

hondani 2010.02.19. 21:06:36

@Crazy_Pilot_[HUN]: Próbáld meg törölni a sütiket, vagy másik böngészőt is nézz meg!

spani 2010.02.20. 14:36:55

Sziasztok. Nem tudjátok nálunk mért nincs olyan öszeálitási utmutato mint a német oldalon.Pedig nagyon kiráj lene magyarulis!

ricsi22 (törölt) 2010.02.20. 15:31:59

Sziasztok. spani jó lenne nekünk is de majd akkor csinálják meg mikor a 78 résznél járunk. a németek 1 hónap múlva végeznek a géppel, irigylem őket

czirbiklaszlo (törölt) 2010.02.20. 15:56:29

Sziasztok!
A másik AMG Mercis oldalon van magyar összeszerelési útmutató.
Benne van a kezem.
www.amg-mercedes.atw.hu/news.php

czirbiklaszlo (törölt) 2010.02.20. 15:57:40

Ja..., az építés fülre kattintva.

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2010.02.23. 13:50:36

Most számolgatom, hogy karácsony körül kapom meg az utolsó részt. Az még elég messze van. Picit elkéstek a magyarországi terjesztéssel, hogy a 2008-as modellt 2010 év végére tudjuk összerakni.

ricsi22 (törölt) 2010.02.23. 15:45:58

Sziasztok, tudjátok mit sajnálok de nagyon. a németeknél ugyanúgy 3 ajándék volt csak éppen nagyobb értékben. kaptak először egy mappát majd egy karórát és végül a távir. + mindenki a flaskát, ja és az első lapszámmal egy összeállítási DVD-t kár hogy magyarra nem fordították le. kerestem a neten is de nem tudtam letölteni.:( qpci hogy számoltad, még ebben az évben kész lessz? nem fog átcsúszni januárra? üdv.

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2010.02.23. 16:03:19

Február 18-án kaptam meg a 36, 37-es csomagot. Két hetente kapom az újabb csomagokat, így még 22 alkalommal kapok, tehát 22 * 2 hét + február 18 = december 23. Elvileg.

ricsi22 (törölt) 2010.02.23. 16:09:43

@qpci: köszönöm, akkor rád hagyatkozom én is így kaptam meg a csomagot mint te. Én már egyszer összeakartam számolni egészen pontosan hány db alkatrészből áll az autó de a robbantott rajzra nem akartam hagyatkozni mert nem mindig annyi csavar v. kis alkatrész jön, majd a végénn. :):):)igen az is érdekes,hogy a 2008-as modell majdnem 2011 re végződik kishazánkban. üdv

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2010.02.23. 16:47:40

Gyorsan összeszámoltam, kb 536 db alkatrész.

ricsi22 (törölt) 2010.02.23. 17:06:03

Csak??? szerintem több de nem akarok hülyeséget mondani. minden alátétes és csavart beleszámoltál? én 1000re tippeltem

Lewis1 2010.02.23. 17:43:36

Sziasztok!

Látom nagyon megy most az interjú :-)
A kétfokozatú váltónkról tudunk valamit?
Mennyire lesz patent?Odáig oké hogy big block extreme, meg 30 ezres fordulat, és 100km/h fölötti tempó.De remélem ezt nem 2 km-es távon éri el, kis hátszéllel..
Kíváncsi leszek a kigyorsításoknál mennyire lesz rugalmas???

ricsi22 (törölt) 2010.02.23. 19:04:17

sziasztoik, Lewis1 mennyire? a gyári adat 5.-5.5mp es gyorsulás 100ra szerintem elég rugalmas. eddig amivel játszottam egy 3.5ccm-es inferno volt na az is szépen pörgött. itt van a videó, a németek már játszanak vele:www.youtube.com/watch?v=NmervqBzNgk

www.youtube.com/watch?v=fsmNp3f2Cc4&feature=channel

ja és a másik oldalra is felraktam ezt, ez a készülőben lévő mercink igaz sok módosítással és tuningal, alig ismerni rá.www.youtube.com/watch?v=S_f_Nw8ptR0
üdv

Lewis1 2010.02.23. 19:14:29

Ohhh!Igen az tűrhető :-)
Köszi szépen az infót!Hát igen ha készen lesz, szerintem utána nemsokkal mindannyian fogunk módosításokat elvégezni a kicsikén!

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.02.23. 23:58:09

Elég komoly beavatkozásokon ment át az a szerencsétlen. Felnicsere, lengőkarok cseréje (alsó, felső), borulás elleni merevítő a kocsi közepe táján, és egy szénszálas merevítő középen, szerény tippem szerint a váltón.
A váltó egy nagyon egyszerű mechanikájú röpsúlytárcsás rendszerű lesz, és a kiviteléből gondolom, hogy állítható a fokozatok közötti felkapcsolás aránya. A tárcsán egy átfúrt csavarmenetes lyuk van a vastagságára merőlegesen, amibe egy piciny hernyócsavart kell behajtani. Ha átgondoljátok, a hernyócsavar helyzete a tengelyhez képest ad kisebb vagy nagyobb lendületet. Ha jobban behajtjuk, jobban kihúzza az egyest felkapcsolás előtt, mintha a tárcsába alig tekertük volna be. Ellenvetést várok, ez csak egy teória.
Az alkatrészek számát pontosan meg fogom mondani, ugyanis az az XLS katalógus, amit csináltam összegzi is az összes apróságot. Akinek kell, dobjon meg egy e-mailt. Addig van meg, amíg megkaptam. (31. szám)
Én 800-ra tippelem, gondoljatok bele, hogy a karburátort készre szerelve kapjuk, az is áll vagy 20 darabkából.

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2010.02.24. 05:45:59

@Crazy_Pilot_[HUN]: Én csak a zacskókban lévő alkatrészeket számoltam, pl a karburátort 1 darabnak, mivel azt nem én szerelem össze, valamint nem számoltam az imbuszkulcsokat, zsírt, stb-t. De ha mondjuk a karburátort is több darabnak számoljuk, lesz 6-700 darab.

spani 2010.02.28. 17:27:28

Üdv jok a videok alig várom én is igy turáztasam az enyémet.Sokmindent tanultam töletek és a netröl kösz. Kár hogy nekem az rc boltok k mesze vannak maradt a netesrendelés .Az biztos hogy nem egy olcsobuli ,ugyhogy mint a himestojásra ugy vigyázok !!!!!!!.UI: felölem lehet 2000 db akor is öszerakom!

Lewis1 2010.03.04. 16:31:27

Üdv Uraim!

Ma megkaptam a friss csomagot, és hát elkészült az első felfüggesztés, most már kompletten 4 keréken áll a gyönyörűűűű!!!!!!!Jöhet a váltó!!

ricsi22 (törölt) 2010.03.04. 18:04:09

Sziasztok. én is megkaptam ma a 38-39 es csomagot. tényleg szép! végre, hogy 4 keréken áll. már félúton vagyunk. jó építést, szerelést mindenkinek üdv:ricsi

jancsi ,,pöpec'' 2010.03.04. 19:47:36

Sziasztok.Sajnos nekem még nem jött meg,pedig alig várom,hogy az enyém is 4 keréken már guruljon.De remélem,hogy holnap már megjön.

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.03.09. 07:22:57

Sziasztok!
Tegnap megjöttek 32-35-ig a csomagok, kicsit faragtam le a hátrányomból. =)
Bocs, ha nem vagyok túl sűrűn, de nagyon sok a munka és a suli egyszerre. Nincs időm és erőm még egy kommentre sem.
A tavaszi szünetben szeretnék nekiállni a verdának, szurkoljatok. Jah, és hallottam egy piciy boltról a Fehérvári úton, majd elugrok oda. Addigi is küldök egy elérhetőséget a "Hasznos linkek"-be.

hegyig 2010.03.11. 18:02:51

Üdv Mindenkinek!!!
Én még csak most találtam erre az oldalra de már most sokat tanultam belőle!!(köszönet mindenkinek ezért)
Én még csak a 21. számnál tartok :( de folyamatában szerelem össze az alkatrészeket. Szerintetek van értelme szétszednem a hátsó difit és megcsinálni olajosra vagy jó lesz a gyári zsírral, hogy lesz kevesebb gondom vele?!
Válaszotokat előre is köszönöm!!

hegyig 2010.03.11. 18:24:26

Jut eszembe! A kedvesem elvarázsolta valahová az egyik lengés csillapitót, tudom pótolni bármelyik modell boltból, vagy valami spéci alkatrész és bombázzam telefonhívásokkal a kiadót egy új miatt?

ricsi22 (törölt) 2010.03.11. 18:29:31

Üdv hegyig, nehogy utánrendeléssel kérjél másik lengéscsillapítót, annyit nem ér két garnitúrát kapsz azért a pénzért(asszem3.500ft). ha kell 1db-ot ingyen postázok neked. én is az olajosra esküszöm, nekem a difi csészéje is olajal van töltve, eddig nem szivárog. üdv:ricsi

czirbiklaszlo (törölt) 2010.03.11. 22:50:02

Sziasztok!
A Merci gyári távja eladó bontatlanul dobozban.
Ha valakit érdekel jelezzen e-mailben: czirbiklaszlo@gmail.com
Köszönöm!

hegyig 2010.03.12. 11:08:00

Üdv ricsi22:
Ingyen nem szeretném, viszont ha kifizethetem (postai utánvét)akkor benne vagyok!
A difinek meg nekiálok és megcsinálom olajosra. Valami jótanács? Ez lesz az első ilyen autóm tehát minden tanácsot megfogadok.
Szép napot mindenkinek!

czirbiklaszlo (törölt) 2010.03.12. 11:43:58

Sziasztok!
Hegyig, a postai utánvét egy kicsit drága lenne a telónak, de ha levéként adják neked fel akkor pár száz forint.
Ha adsz e-mail címet akkor elküldöm neked, hogy hogyan csináltam meg én a difit, de most jut eszembe, hogy Hondani csinált neki itt topikot "A differenciálmű" címmel , és majd eldöntöd hogy így csinálod-e.

czirbiklaszlo (törölt) 2010.03.12. 11:45:21

Bocsi!
Differenciálmű olajos kenése a helyes cím!

hegyig 2010.03.12. 12:20:32

Üdv czirbiklaszlo!
Minden segédanyagot előre is köszönök!
Erre a címre jöhet minden olyan dolog amit fontosnak találtok: hegyi0904@freemail.hu.
Nekem csak az a lényeg hogy ne ingyen kapjam mert nem akarok senkit megkárositani akár 100-200ft-tal sem!!

ricsi22 (törölt) 2010.03.12. 18:03:00

sziasztok, üdv hegyig hadjad már nem ér annyit az egész az utánvét csak maga vagy 900 forint. czirbiklaszlonak van igaza a levél sztem elég. beteketem plussz egy zacsiba nem sérül az meg út közben. szivesen küldök 1-et nehogy ezen múljon a kocsid, de ismétlem Utánrendeléssel senki ne vegyen csomagot, elősször nézzetek szét lehet találni az -amg merci fórumon- is, és különböző oldalakon eggyaránt olcsón bontatlan csomagokat! hegyig írok privibe nekem ugyis vantartalékba több is. üdv mindenkinek.

jancsi ,,pöpec'' 2010.03.18. 20:23:43

SZiasztok.Megkaptam a csomagomat,s benne a távirányítót ma én is.

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.03.22. 22:47:05

Köszi, Nr01, akkor hamarosan meglátogatom személyesen is a boltot. Kösz a tippet.
Ma kaptam meg a 36-37-es csomagot, rövid tűnődés után viszont rájöttem, nyár előtt képtelen leszek összerakni. Meg akarom neki adni az élvezetet, viszont most széthajtva pont ez nem menne.
Megjegyezném, hogy múltkor, amikor késett a csomag, megemlítettem nekik, hogy előrébb tartotok, és nem lehetne-e felgyorsítani a küldést legalább annyira, hogy titeket beérjelek. Erre kiküldtek egyszerre két pakkot. Ha szépen kéri az ember, azért tudnak figyelmesek is lenni.
Néztem erősebb szervókat. Gyerekek! Ezek akár 25k-ra is felmehetnek Forintban... Iszonyat drágák. Igaz, ezek már versenyosztályú alkatrészek.

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.03.23. 23:16:28

Pff, de jó, hogy van fölös 30k-d erre, én örülök, ha a csekkeket időben kifizetem. Azért én megtartottam volna az eredeti cuccost, hogy lássam a különbséget.
Mindegy, sok sikert hozzá!

hondani 2010.03.24. 10:47:36

@czirbiklaszlo: Üdv! Engem érdekelne hogy pontosan milyen különbségek vannak az eredeti és az általad preferált "távárintó" (bocs kiskoromban így mondatm) között? Érzékenyebbek a mozgásérzékelői, nagyobb hatótáv? Mármint a nyilvánvalo külső különbségeken kívül.:D

czirbiklaszlo (törölt) 2010.03.24. 16:40:02

Sziasztok!
Alapjában az a külömbség a 2,4GHz-es és a 27MHz-es (Merci gyári táv) táv között, hogy nincs összeakadás több modell között(sokkal több modell dolgozhat egyszerre), nincs benne kristály, nagyobb a hatótáv, ebben a távban van beépített fail safe(a fail safe, ha megszűnik a kapcsolat az adó és a vevő között, akkor lefékezi a modellt, és ugyan ezt teszi, ha alacsony a feszültség az akuban ),nem rohan a modell full gázon a patkának vagy a falnak. Nekem a fémfogaskerekes szevókat ajánlották a modellboltban(ahol vettem a távot), nyomatékosabb és tartósabb is(a gyári szervó nyomatéka 3,6kg/cm, a fémfogaskerekes 16,8kg/cm).
Ha még eszembe jut valami akkor leírom.
Üdv: Laci

Lewis1 2010.03.24. 23:36:21

Sziasztok, szia mindenki, helló Crazy!
Örülök hogy van akinek hiányzom, rendi vagy!Kicsit sok volt a meló!
Úhhhh Laci bácsi, komoly a távod!!
Én azt mondom ha valaki ennyit áldoz egy modellre akkor jó hogy ha van hozzá egy ilyen táv!Gáz lenne ha tényleg elmenne gyufáért az autó és valami baja lenne!Sztem én is veszek egy ilyet (majd).

czirbiklaszlo (törölt) 2010.03.25. 15:49:49

Sziasztok!
Köszi Levis1!
Megjöttek a tuning alu cuccok!
picasaweb.google.hu/czirbiklaszlo/AMGMercedesSajatOsszeszereles?authkey=Gv1sRgCP2g6OPnvYPxSg&feat=directlink
A motor még nem tudom, hogy be lehet-e szerkeszteni a Mercibe, de elég komoly moci STS 4,6 cm3 erősített verseny motor (monster).

jancsi ,,pöpec'' 2010.03.25. 19:43:30

Czirbiklaszlo, meg kérdezhetem,hogy mennyi volt a komplett motor?Csak kíváncsiságból,hogy mennyiért adják?Jól néznek ki a festett alumínium alkatrészek. Sajnos nálunk itt a kisvárosban nem nagy az alkatrész kínálat.

czirbiklaszlo (törölt) 2010.03.25. 20:21:31

Sziasztok!
Jancsi "pöpec", a motor kb 8.000 forintomba van (max.), a dobozára 32.990- ráírva (kompett zsír új moci), olcsón jutottam telefonokhoz (4db Nokia 3120) és azokra cseréltem el 24.000 ft értékben. Te is tudsz ilyen tuning cuccokat venni, mert neten van sok rc webshop, én is egy ilyen vebshopban vettem, és házhoz hozták.

jancsi ,,pöpec'' 2010.03.26. 19:33:42

Üdv Mindenkinek!Köszönöm a tippet Czirbiklaszlo.Majd szétnézek akkor én is a neten az rc webshopokban.Mert egy pár dologra nekem is lenne szükségem.Sziasztok.

czirbiklaszlo (törölt) 2010.03.26. 22:27:53

Sziasztok!
Nézz szét Jancsi "pöpec", csak ne ragadj le egynél, mert valami az egyiknél, valami a másiknál olcsóbb.

denttech 2010.03.27. 11:21:18

Sziasztok!
Én teljesen zöldfülű vagyok a témában ezért szeretnék kérdezni:
-több képen is láttam, hogy elöl és hátul is az alsó lengőkarokat egy-egy a differenciálmű mögött átvezetett fém rúddal kötöttétek össze,ilyen alkatrészt én nem kaptam, mi a szerepe és hol tudnám beszerezni! esetleg valami jó rc webshop címet is szeretnék kérni ahonnan van házhoz szállítás! Előre is köszönöm! Üdv

czirbiklaszlo (törölt) 2010.03.27. 13:51:58

Néztem, és vannak képek az albumomban a beszerelésről (8-9-10- es kép).

denttech 2010.03.27. 20:11:36

Köszönöm a választ, én is megrendelem.
A gyári szervot amit majd kapunk hozzá azt érdemes kicserélni komolyabbra?gyenge a gyári vagy mi a baj vele? esetleg még azt kérdezném hogy milyet lenne érdemes venni?

czirbiklaszlo (törölt) 2010.03.27. 20:33:48

@denttech: A képeim között megtalálod (9 bejegyzéssel feljebb) a távot és a szervót is amit én vettem.

czirbiklaszlo (törölt) 2010.03.28. 10:31:54

Sziasztok!
A Merci gyári távja eladó bontatlanul dobozban.
Ha valakit érdekel jelezzen e-mailben: czirbiklaszlo@gmail.com
Köszönöm!

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.03.31. 23:58:32

Kedves czirbiklaszlo!
Szeretném megkérdezni, felraktad-e az alucuccokat, és ha igen, akkor mennyire passzolnak.
Már régebben felfigyeltem egy oldalra, ahol ezt árulják, frankó áron, feleannyiért, mint pl. a márkaboltban. Az össz gondom csak annyi, hogy milyen paraméterek, megjelölések, megnevezések alapján választottad ki? Elég volt annyi, hogy 7.5-ös Kyosho Inferno-hoz való alkatrész?
Válaszod előre is köszönöm.

czirbiklaszlo (törölt) 2010.04.01. 11:04:10

@Crazy_Pilot_[HUN]:
Sziastok!
Crazy Pilot, igen felrakom az alu cuccokat, az eleje annyiban tér el, hogy a hátsó féltengelyt kell berakni előrre, mert kb. annyival szélesebb így az eleje az autónak. A hátsó C elem nem igazán jó, a hátsó lengőgarnál pedig hézagolni kell egy picit a gyári C elem és a lengőkar közötti hézagot. Igen csak annyit írtam be, hogy Kyosho Inferno 7.5.

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.04.01. 17:10:57

Köszi szépen.
De a hátsó féltengely helyett mit raksz be? Az elsőt? VAgy a másik verdáét?
Ma vettem nitro szűrőt 1400-ért, a Sylkamodell-től, mivel saját csapatuk van, és az eladó azt mondta, az olcsóbbat szokták használni, mert az is ugyanolyan megfelelő, azt vettem.
A bolt egy piciny zug, de segítőkészek, és jól el vannak látva mindennel, csak épp a Kyosho-val állnak hadilábon. De azzal annyira, hogy egyáltalán nincs tőlük márkacucc.
Viszont megtudtam 1-2 érdekes, tanulságos dolgot is. Ez az üzlet egyben szerviz is, bevallom, nagyképűen és fölényesen elvigyorodtam magam, amikor mesélte, hogy nincs most itt az a kollégája, aki a Kyosho gépekkel foglalkozik, ő tudna alkatrészekben segíteni, mert hozzá viszik minden apróságért a gépeket, ugyanis a pilóták igen nagy része (elmondása szerint 50-60%) egyáltalán nem ért a járműhöz, csak vezetni tudja. Talán. Nos, ennyivel többek vagyunk mi, nem félünk szétszedni bármely részét a kocsinak, tudni fogjuk (remélem), mi LEHET a hiba, és ha van alkatrész, merem állítani, képesek is vagyunk orvosolni a problémát.
Na de visszatérnék az eladóra. Azzal tisztában volt, ha a Kyosho gépekkel nem is, hogy igen nagy a szervízigényük, rengeteg apróság elromolhat (és el is fog romolni). Mesélte, hogy a diffiben használt spiáter fém fogaskerekek egy nagy rakás hulladékok, egy durva erejű versenygéphez tartozó diffi fogaskerekek nemcsak hogy acélból vannak, hanem 4 bolygókereket használnak. A kenés ellenére is várható a gyors kopás.
A másik igen érdekes dolog, amit már pedzegettem itt a fórumon, tőlem függetlenül hozta fel az eladó, az pedig a váltó fogaskereke. Kérdeztem, milyen kenést javasol hozzá, ő annyit mondott sanda mosollyal, hogy "Kérem szépen az nem kopni fog, hanem elnyíródni 2-3 futam után, és még örülhetek, ha annyit kibír". Nos igen, ezért is hurrogtam le qpci-t, hogy hogyan képzeli, hogy műanyagból van a fogaskerék, mivel józan paraszti ésszel is lehet tudni, ez a rész a hajtáslánc egy kényes pontja. Ez úton is bocsánat érte.
Itt sem árulnak kasznit, de egy javításra váró 1:8 on road osztályú gép állt a polcon. Egy gyönyörű 320i BMW karosszériával. De hogy ez mekkora! Most láttam csak igazán, nem egy buggy-n, hanem egy ilyen típusú verdán, mekkora is lesz a "kicsikénk". =)))

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.04.01. 17:38:01

Köszi Laci.
Az viszont nem tiszta, hogy a hátsó féltengelyek helyére mi kerül? Az elsők, vagy a cserekocsi hátsói?
Ma vettem nitroszűrőt 1400-ért. Volt drágább is (1800,-), de az eladó szerint ez is tökély, mivel a csapatuk a versenyen is ilyet használ, semmilyen gond nem volt vele. Azért ez már jó referencia. =)))
Sylkamodell, akit érdekel, a gond, hogy a széles választék ellenére nincs Kyosho alkatrész, sőt, se komplett kocsi, se tuning cucc hozzá.
Viszont az üzlet egyben szerviz is, így tudott adni pár hasznos tippet, észrevételt. Először is azok, akik a legtöbben odaviszik javítani a gépet, pont hogy Kyosho-sok. Rengeteg velük a műszaki gond (igaz, sok az apró), amiket egyáltalán nem tud megoldani a kezdő pilóta, fingja sincs gépe működéséről, csak vezeti, már ha legalább azt tudja. Itt azért fölényesen vigyorogtam egy jót magamban, hogy mi azért mások vagyunk, nem fogunk kétségbe esni, ha valamit meg kell javítanunk, vagy legalább tudjuk a hiba okát. De szerintem akkor már, ha van alkatrész is, megoldható a probléma.
A boltos szerint az egyik leggyengébb pontjuk a Kyosho-knak a (idézem:) "hányadék2 diffi. A fogaskerekek nemcsak, hogy spiáterből készültek, de egy hasonló erejű csúcsmocihoz (burkolt dícséret a motor felé =)) való diffiben 2x2 bolygókerék dolgozik 1 kereszt rudazaton. Hiába a jó kenés, el fog kopni baromi gyorsan.
A másik érzékeny pont, amit sejtettem is, a váltó fogaskereke. Ez valóban műanyagból van, bocs, hogy lehurrogtalak, qpci. De az ember azt várná, hogy józan agrár ész szerint a nagy igénybevételnek kitett alkatrészek fémből készültek. Francokat. (Itt a példa a másik vitánkra tömegcikk vs. minőség)
Kérdeztem, hogy milyen kenést javasol a váltóhoz, mire ő sanda mosollyal csak annyit felelt, hogy "Az nem elkopni, hanem elnyíródni fog."
Nah, f.sza. Bár megjegyezte, hogy az egész hajtásláncnak ez a két necces része van, ha sikerül jó minőségű alkatrészekre kicserélni őket, akkor egy tartós darab birtokosa leszek. De ha nem, ezek örökös problémát fognak okozni.
A polcon láttam egy on road kategóriájú 1:8-as 320i BMW-t. Gyönyörű volt, és hatalmas! Láttam már Buggy-t 1:8-ban, de a mi kategóriánkat még nem. Már el tudom képzelni... Gyerekek! Remélem, azért sok örömöt is fog okozni az elkerülhetetlen gyermekbetegségek bosszúsága ellenére is. =) Bízom a legjobban, és már én is tanácsolom: Tuning mindenek felett. Hosszútávon megéri!

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.04.01. 17:38:56

-.- Az előző kommentemet nem küldte el, újra kellett írnom. A 2. elküldése után mutatta csak, hogy az elsőt is elküldte. Bocs a duplázásért.

czirbiklaszlo (törölt) 2010.04.01. 18:00:57

Sziasztok!
Szia Crazy Pilot, nekem van nagyon sok plusz alkatrészem amit vásárolgatok folyamatosan, így vagyok a féltengellyel is, ezért van pluszban hátsó féltengelyem is.
A Sylkamodellt én is csak ajánlani tudom, mert nagyon rendesek (onnan van a távom és a szervóm is).

jancsi ,,pöpec'' 2010.04.02. 19:24:12

Sziasztok.Ma megkaptam a42. 43.számot.Végig olvastam a váltóval és beállításával kapcsolatos cikkeket.A váltó röpsúlyának beállítását is.Azt írják,hogy a beállítás semleges helyzetben van ami optimális.Gondolkodott valaki már azon,hogy megváltoztatja a beállítást?Valószínűleg én nem fogom nagyon kanyargós pályákon használni?!

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.04.02. 23:36:37

Igen, a röpsúly semleges, mint minden más (pl lengőkarok beállítása, hasmagasság). A gond az, hogy nem csak egyenes úton kell futtatni. Hacsak nem kizárólag drag-elésre használod a verdát. =) Az adott pálya felépítése fogja meghatározni, mi az optimális.
Én ma kaptam meg a 38-39-et. =) Ami késik, nem múlik.

ricsi22 (törölt) 2010.04.03. 11:51:15

Sziasztok.
Crazy Pilot, köszi a beszámolódat. nem csak ebben az egy modellben van műanyag fogaskerék a váltóműben, az Inferno és a Fazer is műanyagot használ, némi túlzás, hogy olyan gyorsan elkopik, hisz nem egy barátomnak van meg hónapok, évek óta. emlékeztek írtam hogy sztem. műanyag, de kapható fémben is. a difivel ugyanez a helyzet gyenge minőségű maga az anyag nem tudom milyen hosszú az élettartalma de biztos nem 2 tank utánn kopik el. mondjuk engem az sem érdekel mostmár befejezem a gépet. a difi paramétereit is nézegettem és találtam is mindössze 6 ezer forintért difit. edzett acélból készültet, komplett bolygómű, 4 fogaskerekes, és edzett acél meghajtótengelyt. szeretnék abból is beszerezni min. kettőt előre-hátra. mire kész lessz a kocsi megpróbálok mindent amit lehet jobbra cserélni rajta. Gyurka a fórumon felvetette hogy a 2-ik fokozat fogaskerekében lévő két soklócsapágyát, golyósra cseréli. szerintem aki nem sajnálja rá azt a 4-500 forintot megéri beruházni rá. jancsi "pöpec" a röpsúlytárcsával kapcsolatban csak annyi hogy én bátran elmerem állítani, sőt már meg is néztem belűlről részletesebben, hisz a füzet írja a gyári beállítás paramétereit. teljesen betekered a csavart majd 2 teljes fordulatot visszahajtasz rajta. szóval nem kell tőle félni. én biztos próbálok majd rajta finomítgatni, de ezt mindenki maga dönti el milyen beállítást használ. további jó szerelgetést minden modellezőnek.
Sziasztok, üdv:ricsi

ricsi22 (törölt) 2010.04.03. 11:57:48

Üdv.
még egy mondat, Czirbiklaszlo barátom képei láttán, nagyon megtetszett nekem is az alumínium lengőkarok amiket vett. én magam is beruháztam rá. az rctuning oldalról rendeltem, akciós áron 4690 ről volt 2040ft.-ra leárazva. Inferno 7.5 alkatrészek. össze is rakta már a gépet, akit érdekel a picasaweben megnézheti a képeimet. üdv mindenkinek.
picasaweb.google.hu/110372951873225479300/CimNelkuliAlbum#

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.04.03. 19:57:55

Tisztában vagyok azzal, hogy nem csak ebben műanyag a váltó fogaskereke, amin megmutatta a boltos, az nem Kyosho-s volt, és mégis műanyag. Ami miatt mégis hiszek neki, az azért van, mert a cégük egy igen jeles eredményekkel büszkélkedő csapatot is működtet, másrészt mert javítóműhelyként elég sokszor belebotlanak ilyen gondokba. Például most egy E55-ös Nokiát szeretnék, de a fórumokon csak rosszat hallottam róla. Ezért ismerek pár mobilszervízt, és becammogtam hozzájuk, érdeklődni az E55-ös szervizigényéről, hibáiról, megbízhatóságáról. És a szervizesnél ki tudná jobban? A gyártó úgyis agyonajnározza, elfogultan dicséri alkotását. Ezzel szemben 2-3 egymást nem ismerő szerelő nem fog baromságot mondani, főleg, ha hozzáteszed, hogy akár tőlük is megvennéd, mit szólnának hozzá, mit ajánlana helyette.
Ugyanezen megfontolásból érdeklődtem az eladónál én is.
A csere-bere hozzáállásod jó, én ugyanezt szeretném, csak zsé kell hozzá. Az alu lengőkart természetesen megveszem, de Laci észrevétele a rövid első féltengellyel kapcsolatban aggodalmat és akadályt jelent (ezúton is köszönet érte). Ugyanis nekem nincs pót féltengelyem. Magyarán előbb azt szerválom be, aztán a többit.
A Tuning R/C honlapja már régóta a könyvjelzők között figyel. =) Az acél fogaskerekekkel már találkoztam máshol, az is alap a számomra. Talán jobb is, hogy nem kezdtem bele még az építésbe. =)
Jók a képek, ricsi! Megfogadom, én is feldobom majd az enyéimet, ha nem is a picasa-ra, hanem pl. megadom majd, iwiw-en hogyan találhattok meg. Büszke vagyok rá, hogy belemertem vágni, hogy veletek csinálhatom.

czirbiklaszlo (törölt) 2010.04.03. 22:59:46

Sziasztok!
Crazy Pilot, talán megtaláltam a megoldást a féltengelyek hézagolására. Én azt találtam ki, hogy lehetne vágni a difi felőli tengelycsonkokba gumipogácsákat (8,5x3 mm- eseket). Még így is marad 8 mm a féltengely mozgására. A külső oldal tengelycsonkjainál ez nem lenne jó ötlet, mert kanyarodásnál fennáll a veszélye annak, hogy kiugrik a féltengely. Persze a féltengelyt így is ki kell cserélni a hátsóra. Az itt leírtak csakis az alulengőkar cseréknél alkalmazható.

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.04.04. 00:57:47

Értelek, mire gondoltál, ha jól vettem ki a szavaidból, akkor a féltengely belső tengelycsonkját kéne betömni annyira, hogy kiszorítsa a féltengelyt a külső tengelycsonkba. Jó és kreatív ötlet. Nem látom veszélyét, ha gondosan járok el.
Köszi a tippet! De aztán lehet, hogy inkább beszerzek 2 hátsót a modellezz.hu-ról. Ott van kifejezetten GT/GT2-eshez alkatrész, de drágán. Meglátom, mennyire leszek a nyár alatt eleresztve anyagilag. =)

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.04.16. 22:05:15

Megjött a távirányítóm. =))) Majd holnap szétkapom, tüzetesen átnézem, de ma már fáradt vagyok ehhez. Kényelmes a fogása, remélem, működik is. Tényleg, mi van, ha rossz? Kicserélnék?

czirbiklaszlo (törölt) 2010.04.18. 17:45:11

Sziasztok!
Crazy Pilot, miért akarod szétszedni a távot???

ricsi22 (törölt) 2010.04.18. 21:46:07

Sziasztok.
Crazy Pilot ez egy jó kérdés amit laci kérdezett, miért akarod szétszedni? nemsokára itt van az rc doboz meg a két szervo összedugod majd a vevőegységet az elemtartóval és kiderül máris kiderül hogy jó-e. de nem hiszem hogy probléma lenne. na csak azért mondom ezt mert ha szétszeded a csavarokon is meglátni hogy már csavarhúzóval ki lett tekerve akár egyszer is. és ha tényleg gond van vele nehogy az legyen hogy azért nem cserélik ki mert már szét volt szedve,és babráltak vele. onnantól kezdve reklamálni sem tudsz. erre is figyelj, na de ne vedd tolakodásnak, csak erre is gondolj. jó szerelést a továbbiakban is az építőknek, üdv:ricsi.

ricsi22 (törölt) 2010.04.18. 21:54:56

na amit írni akartam csak kimaradt:) gyárilag a szerelésnél gyorsan tesztelik és próbálják a távokat a vevőkkel, úgyhogy nagyon csekély a hibalehetőség. nem hiszem hogy gond lenne vele majd. ezt a gyári távot mármint a 27Mhz-es technológiát már nagyon sokan ellenzik, sajna sok gubanc lehet vele rádiózavar, összeakadások, kicsi hatótáv, ez a vevő önmagában nem tudja lefékezni a modellt ha megszűnik a jel, előfordul olyankor hogy gázt adhat, persze ha egyedül játszol vele akkor nincs nagy gond de ha többen vagytok ajjaj jaj hu hu ott lehetnek meglepetések. a matricánn rajta is van hogy hajókhoz és autókhoz ajálják!! például a repülőkhöz nem, ez sem véletlen, pont a kis hatótávja miatt. ezért akarom majd én is kicserélni a 2.4 Ghz-es távra a gyárit a későbbiekben amint a tárcám engedi. Üdv

Nr01 2010.04.19. 05:38:34

Sziasztok!
Ricsi a mercinél az elszabadulást a karbinlévő gázvisszahúzó rugó megakadályozza! ;)(nem kell FaiL Save)
Üdv

Crazy_Pilot_[HUN] 2010.04.19. 07:58:24

Sziasztok!
A csomagolásra gondoltam, mert amikor átadta a csomagszállítós, már mennem kellett dolgozni, és nem sokkal a blogírás előtt jöttem meg, és élni sem volt kedvem...
Bár bevallom, érdekel az is, mi van a műanyag burkolat alatt. =)))
Én egy 4-es kristályosat kaptam. Ti?
A távirányító kezelőszervei nagyon érzékenyek, kellemes a fogás, bár egy kicsit a gázkar előretolása kényelmetlen, pedig nincs kis ujjam. A "kormány"-on tetszik a gumi borítás, rá kéne rakni egy bordázott valódi verda gumiját. =) Észrevettétek a távirányító tetején azokat a kis csúszkás kapcsolókat? Pont a középvonalnál, nincs ráírva semmi. Ha már itt tartunk azért mellékelhettek volna merő kedvességből egy leírást.

Nr01 2010.04.19. 15:29:47

Az egyik csúszka azt állítja, hogy a kormány forgása negatív - pozitív szóval merre fordítod akkor merre fordítja a szervő, a másikat nem tudom :) Asszem nincs is normális középállásuk!

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2010.04.19. 19:31:06

Az egyikkel a kormányt állítod be, hogy középállásban a kerekek is egyenesen álljanak, illetve, a másikkal, hogy a gázkar üres állásában alapjáraton tartsa a motort? Vagy nem?

Nr01 2010.04.19. 20:42:46

qpci! Azok a potméterek!
A tetején van 2 csúszka az nem ezt állítja! Az egyik az antenna felőli az azt állítja, hogy merre tekered a "kereket" akkor a szervó merre forgatja az igazi kereket, a másik ugyanezt teszi, csak a gázzal és a gáz szervóval! ;)
Távirányító téren hihettek nekem! (Van egy Kyosho Fazer 1/10 On-Road gépem, ugyanez a táv van hozzá, ugyanezekkel a kristályokkal!) [Tudom mit beszélek :D]

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2010.06.10. 12:23:08

Megjött az 52., 53. rész, így az első futómű is kész van.

jancsi ,,pöpec'' 2010.06.23. 20:37:21

Sziasztok.Ma megjött az 54.,és az 55. újságszám is.Már egyre jobban várom,hogy elkészüljön a járgány.JÓ szerelést mindenkinek.Üdv.

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2010.08.19. 08:31:05

Megjött a motorblokk! Nagyon durván néz ki.

hondani 2010.08.19. 13:00:17

hát ez annyira jól néz ki majd egyben, hogy nekem nem lesz szívem megjáratni az aszfalton! inkább marad a vitrin:D:D

Nr01 2010.08.19. 19:46:30

@hondani:
Kolega ne mondjon ilyet :D Ha kész lesz, akkor meg majd nem tudsz ellenállni, hogy ne járasd meg 1 héten 1x 1 kicsit :)

Alexxebb 2010.08.19. 19:57:34

@qpci: Jó neked én még csak most várom az első szervót

Nr01 2010.08.19. 20:10:23

@Alexxebb:
Ha ki tudsz fizetni több csomagot akkor írj nekik vagy hívd fel őket, és be lehet elég gyorsan hozni a lemaradást!

Alexxebb 2010.08.19. 20:15:24

@Nr01: ok köszi majd meg próbálom,bár nagyon nem akarok kapkodni mert télen lesz kész és akkor úgy se nagyon lehet kipróbálni,bár én biztos kipróbálom a terem garázsba a szomszédok örömére

Nr01 2010.08.20. 18:06:03

@Alexxebb:
Nincs mit! Én meg voltam őrülve mikor le voltam maradva :) Mikor először feltévedtem ide, akkor éppen ez a helyzet állt fenn, és Hondani akkor tett fel valami képet és 4-6 szám lemaradásom volt, azon nyomban intéztem a felzárkózást :)

Domilaci 2010.09.18. 20:56:36

Sziasztok ti hanyadik számnál jártok?
én 57.számot kaptam meg de kívánci vagyok hogy levagyok e maradva.
mindenkinek jó szerelgetést ! :D

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2010.09.19. 10:08:52

67. szám. A motor berántó cucc első fele.

Nr01 2010.09.19. 11:33:41

@Domilaci: Hali
Qpci-hez csatlakozva, csütörtökön került fel a 67-es szám a motorra.

Domilaci 2010.09.19. 13:02:01

Bocsi elírtam mert nem 57 hanem 67.szám ahol tartok.

Geri 722 2010.10.25. 08:52:22

Sziasztok Építők!
Néhány napja találtam rá erre a fórumra és azóta sok ötletet, tanácsot megfogadva építem én is a magam kis autóját Bicskén, vagy éppen Kiskunlacházán.
Nem tudom pontosan, hogy jelen pillanatban hol is kellene tartanom a műveletben és ebben szeretném a segítségeteket kérni de nekem ezen a héten csütörtök-péntek környékén fog megérkezni a 68-69-es csomag.
Ezúton szeretnék köszönetet mondani a topic elkészítéséért és a hasznos tanácsokért!
Üdv: Geri722

Geri 722 2010.10.25. 08:58:47

Mivel teljesen kezdő vagyok az RC világában, hálás lennék, ha valaki a segítségemre lenne szakirányú linkek küldésével, mert nekem sajna sehogy sem sikerül találnom magyar nyelven olyan oldalt, ahol megtudhatom, hogy voltaképpen hogyan és miként is működik, milyen NÉLKÜLÖZHETETLEN felszerelést kell beszereznem és mindezt hol tudom megtenni.
Előre is köszönöm a segítséget!!!
Üdv: Geri722

Nr01 2010.10.26. 16:12:19

@Geri 722:
Hali!
A héten kellene megérkezni a 72-73-as csomagnak.

Google nagyon sok boltot, fórumot tud számodra nyújtani, ahol találhatsz leírásokat.

Nélkülözhetetlen egy Izzító, Üzemanyag, Légszűrőolaj, akkuk vagy akkupack az elemek helyett.

Ha megmondod, hogy pontosan miről szeretnél linket adok szívesen. Itt már pár bejegyzés alatt találhatsz linkeket, boltokat.

Geri 722 2010.10.26. 21:17:26

@Nr01: Szeva :)
uhhhh! akkor bizony jó alaposan le vagyok maradva, pedig talán a megjelenés hetében már megvettem anno az első és a második számot, aztán pedig előfizettem és max egy héten belül utalni szoktam a csomag árát, de az a jellemzőbb, hogy előre ki is van fizetve, ami még meg sem érkezett.
nos akkor a lényegre térve konkrétan az alapoktól kezdve szeretném megismerni az RC világát, hogy mi- micsoda, hogyan működik pl. az ajándék távirányító, érdemes-e megtartani, vagy inkább rövid úton le kell cserélni komolyabbra, -mint azt az alumínium lengőkarok esetében olvastam és még magam sem tudom megfogalmazni, hogy konkrétan mire is vagyok kíváncsi, ezért talán az a legegyszerűbb, hogy mindent tudni szeretnék a témával kapcsolatban xD
Üdv: Geri722

Geri 722 2010.10.26. 21:25:47

@Nr01: továbbá szeretnék ötletet arra, hogy honnan lehetne beszerezni egy tekintélyes méretű dobozt, amiben stabilan lehetne rögzíteni a járgányt, hogy sérülés nélkül lehessen szállítani, ezen kívül jó lenne, ha bekopogna hozzám egy jótündér és teljesítené három kívánságom xDDD

Geri 722 2010.10.27. 15:07:00

Hááááj :)
nemrég értem haza egy röpke vásárló körútról, Tatabányán voltam és eléggé lehangoló a végeredmény :(
szerettem volna venni első - hátsó stabilizátort, differenciálműbe fogaskerekeket és olajat, gyertya izzítót, lexan festéket, 10%-os üzemanyagot, de ezeket nem kaptam, talán megrendelésre kb 2 hetes csúszással be is szerezték volna, ami egy kicsit hosszú idő, a szállító dobozt még csak ígérni sem merte az eladó srác, viszont nagy meglepetésemre kaptam üzemanyag szűrőt 1400ért, 16%-os, 2,5 literes üzemanyagot 5580 -ért, 30cc légszűrő olajat 990-ért és 50 ml after run olajat 690-ért :))) pénteken viszont pont útba fog esni újbuda, ott talán be tudom szerezni a még hiányzó alkatrészeket :)

Nr01 2010.10.27. 15:23:47

@Geri 722: Hali!
Amit nem sikerül beszerezni, azt akkor sajnos webshopból kell lerendelni.
Távirányító:
Ajánlatos bal váll felett jó messzire :) Na jó ennyire nem tragikus a helyzet, de nem árt lecserélni egy 2,4GHz-es távirányítóra.
Itt:
www.rcoffroad.hu/cikkek/
Találsz elég sok mindenről egy kis írást, festés, stb, stb.

Az a légszűrő és After Run olaj, jó árban volt, jól sejtem, hogy az egyik márkája Tornado, a másiké pedig Jets!? Az üa. az drága "sajnos" ezt vállaltuk.

Geri 722 2010.10.27. 17:55:26

@Nr01: Hy :)
igen, jól sejted, az after run Tornado termék, ahogy fém kannás üzemanyag is, a légszűrő olaj pedig valami nevenincs kék színű, eléggé sűrű állagú cucc :)
az üzemanyag is eléggé kellemes árban van több web áruház kínálatával szemben, mert láttam bizony majd 6500-ért is valamelyik oldalon ugyanezt a kiszerelést.
meg ahogy itt láttam különböző termékek linkjét, ráleltem a 11. kerületben, a budafoki út 187 szám alatt egy boltra, (ha jól sejtem többek is rendeltek onnan diff bolygókerék csomagot) az fog útba esni holnap után, ott majd csorgatom picit a nyálam és addig meg imádkozok, hogy jöjjön az a rohadt jótündér, akivel kiegyeznék már egy kívánságban is, mert a távirányítót egy jó ideig nem fogom tudni betervezni a költségvetésembe :(
viszont a jó hír az, hogy ma válaszolt a mailemre a suvet és ígéretet kaptam arra, hogy két hét múlva egyszerre 3 pakk fog érkezni, így legalább a lemaradásom megszűnik :)

Geri 722 2010.10.27. 18:03:50

jah és köszönöm a linket, már mentettem könyvjelzőként :)

Domilaci 2010.11.09. 18:14:44

Sziasztok :)
szeretnék egy kis segítséget kérni mivel nem tudom honnét szerezem be a futomű stabilizátort .
meg nekem imitt amott kotyog a futomű , nektek is vagy csak nekem ??

Geri 722 2010.11.11. 06:57:26

@Domilaci: Hello :)
én az rc pandánál vettem az elsőt is és a hátsót is! most néztem az oldalukon, most van is még raktáron pár darab!

www.rcpanda.hu
a termék keresőbe pedig írd be a wt0011, majd a wt0021 kódot és egyből az általad keresett termékre vezet az oldal :)

Geri 722 2010.11.11. 06:59:55

@Domilaci:
ja és mit értesz az alatt, hogy kotyog a futómű?
a difi és a kerék közötti tengely kotyog? mert az nekem is...

Domilaci 2010.11.11. 17:38:09

a kerék az ami kotyog, mint az igazi kocsi kerékcsapágyas lenne .

Domilaci 2010.11.11. 17:55:02

én is rendeltem köszi :D
csavarok milyenek kellenek ?

Geri 722 2010.11.12. 21:18:53

@Domilaci:
a kerék egy minimális szinten nekem is kotyog, de korántsem számottevően!

Geri 722 2010.11.12. 21:25:27

@Domilaci:
na ezt végképp nem értem! milyen csavarra gondolsz? a csomagban benne lesz a merevítő rúd, 2db hernyó csavar, 4db műanyag bigyó, amiket a hernyócsavarokkal kell összecsavarni, 2 alsó, 2 felső gömb, amit be kell pattintani a bigyó aljára illetve tetejére és két ph 2-es csillag csavar, amivel rögzíted a lengőkaron a bigyókat... jah és még kettő, amivel a difi házra rögzíted a rudat!

Domilaci 2010.11.13. 17:18:52

igen miután írtam már láttam :D
bocsesz :)

Domilaci 2010.11.16. 16:53:38

Sziasztok !!
ki hól tart az autóval??
én a 75. számot tegnap kaptam meg megint késve persze .

limike 2010.11.16. 19:43:38

nekem pontosan jött most.

r.zolee 2010.11.17. 21:12:35

Szevasztok.
Ma voltam egy kyosho world nevezetű boltban és akartam venni üzemanyagot..az újság azt írja h bejaratashoz 10%os nitrometan tartalmut vegyünk,a boltban meg azt mondtak h azt meg ne próbáljam a bejaratashoz!:/16%osat vegyek inkább!na most kinek van igaza?és azt is mondtak h amit az újság ajánl gyertyaizzitot az SZAR!Hmm...most akkor mi van??

Nr01 2010.11.18. 14:42:53

Hali!
KyoshoWorld nagyon jó hely, és értenek is hozzá, 10%-osat én nem tenném bele, még járatáshoz sem. 16%-kal járasd, ha más üzemanyaggal akarod járatni ;)
Üdv
Ui.: Izzítók meg majdnem mind ugyanolyanok!

Domilaci 2010.11.18. 15:23:39

Hali!!
én üzemanyagot 16%-osat , izzitót meg 2400mah-at rendeltem a modellfutártól.

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2010.11.19. 06:00:14

Én megrendeltem azt az izzítót, amit az újsághoz kínáltak. Üzemanyagot meg majd jövő héten szerzek, mert még össze sem szereltem a motort. Gondoltam megvárom, amíg minden alkatrész megjön hozzá, és akkor állok neki összeszerelni. A kipufogót már nagyon várom. Meg addig is zacsiban vannak az alkatrészek lezsírozva, nem kapják a párát. Akkor üzemanyagot 16-ost érdemes használni hozzá? 16% nitrometán és 12% olaj? Vagy melyik jó hozzá pontosan? Gondolom az olaj is fontos a kenés miatt. Rendelek after run olajat is, abból mindegy, hogy milyen, gondolom. Levegőszűrő olaj? Az kell nekünk?

Janikj 2010.11.19. 13:12:09

Sziasztok!
Most járok az oldalon először és nagyon tetszik. Eddig egymagam építgettem a kis autómat, és gondoltam ha már így a vége felé járok keresek egy pár hozzám hasonszőrű "nagy gyereket" akik belefogtak ebbe a vállalkozásba. Legutóbb akkor nézelődtem a neten ebben a témában mikor azon gondolkoztam váltsam e valóra egyik gyermekkori álmomat vagy sem. Sajnos akkor nagyon sok okostojás volt, és gondolom van is, akik az egészet csak pénzkidobásnak tartják. Én belevágtam! Az eddigi kommenteket olvasgatva szinte minden kérdésemre választ találtam, amiket mindenki boncolgatott, hogy lesz e hozzá pót alkatrész, és hogy nem egy rossz minőségű valamit kapunk e a pénzünkért. A mostani állás szerint teljesen össze van rakva a kis autóm a 75. számig. Az én autóm full gyári. Eddig minden simán ment. Néha voltak nekem is gondjaim a számok érkezésével, és volt hogy egy számból kettőt küldtek, de az ügyfélszolgálat mindig korrekt volt. Az izzítót én is megrendeltem. és már tűkön űlök mikor kapom már meg sz utolsó 5 számot. Az azért engem is érdekelne, hogy a járatáshoz akkor a 16% - os üzemanyag a legmegfelelőbb, és hogy a stabil karok mekkora különbséget jelentenek?

limike 2010.11.19. 13:36:55

hali nektek rendesen működik a távirányító nekem közbe nem reagált . az autó.

limike 2010.11.19. 13:38:13

www.rcoffroad.hu/ezt az oldat mindenkinek ajánlom itt van a motorol is irva.

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2010.11.26. 11:04:15

Megjött a kipufogó és a légszűrő. Kezdődhet a motor összeszerelés. Az üzemanyagot és a légszűrőolajat megrendeltem. Remélem jövő héten indulhat a bejáratás.

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2010.11.26. 12:27:16

Szerintetek after-run olajnak megfelel egy szintetikus 2t olaj is? Mert az van, így nem kellene vennem.

Nr01 2010.11.26. 16:21:12

@qpci: Bele ne rakd! After Run-t vegyél! ;)

Domilaci 2010.11.26. 22:29:45

Sziasztok!!
most indítottam a járgányt és az a tapasztalatom nagyon rossz állítani az üresjárati fordulatszámot, mert a kipufogó piszkosul útban van az összes csavarnak .A motor nagyon erőteljesen pörög jól harap könnyen indul , habár még a szerelő állványon próbáltam amit hungarocellből csináltam idéglenesen :) ja és nagyon hangos de zene a füleimnek ez a motor duruzsolás :)
Még valami egyedül a gázszervóval nem vagyok teljesen megelégedve mert nem mindig áll vissza az alap helyzetébe gázadás után egy picit visszább áll meg és fékeznem kell hogy alaphelyzetbe álljon . Ha valaki tudna segíteni az jó lenne köszönöm.

Domilaci 2010.11.27. 16:52:55

Sziasztok!!
A kipufogó és a karbi csavarok problémáját megoldottam úgy,hogy csináltam egy másik kipufogó tartó idomot és így szuper :D

Nr01 2010.11.27. 17:58:04

@Domilaci:
Hali! A kipufogót elég könnyű kimozdítani az alaphelyzetéből, és hozzáférni a cucchoz.

Az új tartóról dobhatnál valami képet, egyéb infót, és ha gondolod ki is teszem.

Domilaci 2010.11.27. 19:34:14

@Nr01:
Szia! nos az infó:sima rozsdamentes nem túl kemény drótból van amit úgy hajtottam meg mint a gyári van csak más paraméterekkel így a dob lejjebb került és a porlasztó csavargatáshoz nem kell a kipufogót piszkálni sokkal kényelmesebb,igaz hogy vágni kell a ball oldali szoknyából ott ahol a kipufogó csatlakozik a szilikon könyökkel, de szerintem megéri azt a 10-20 percet amit rákell fordítani.

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2010.11.29. 14:10:07

Megrendeltem ugye az újság által ajánlott izzítót, és rákérdeztem, mikorra érkezne meg. Azt írták, hogy jövő ÉV (!!!!) elején postázzák a csekket, aztán ha befolyt a lé, küldik a cuccost. Valaki ajánljon nekem gyorsan valami izzítót valamelyik webshopból, mert a héten be KELL üzemelnem a gépet. (ez pl jó lenne: shop.modell.hu/product_info.php?products_id=11133 ?)

Nr01 2010.11.29. 18:53:24

@qpci: Hali! Lassú csigák! :D
Tökéletes amit linkeltél ;)

Lewis1 2010.12.02. 15:38:13

Sziasztok!
czirbiklaszlo lenne egy kérdésem.A menetstabit amit beszereltél, ahoz adott minden csavar és kütyü, hogy kapásból beszerelhessem, vagy Te használtál még +ba valamit?Mert megvettem és a képeiden talán mást is látok mint amit a csomag tartalmaz.Előre is köszi a segítséget.

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2010.12.02. 16:39:19

@Nr01: Sajna nincs nekik raktáron semmilyen izzító. Kitől lehetne még gyorsan rendelni? Úgy látszik, a bejáratás marad a jövő hétre :(

Geri 722 2010.12.04. 06:23:27

@qpci: hali :)
nekem van egy felesleges izzítóm, bontatlan gyári csomagolású Carson 1800 mA-os és 3500-ért meg is válnék tőle (ugyanez és ugyanígy a modellzóna üzletében 3900 -ért van)
ha még aktuális, akkor a geri722@gmail.com címre írj egy üzit és megbeszéljük a részleteket :)

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2010.12.04. 07:26:02

@Geri 722: Köszönöm a segítséget, de már sikerült megrendelnem, úgy hogy jövő héten várni fogom a postást, mert már izzítanám a gépet. Esetleg valaki írhatna egy pár szót a bejáratással kapcsolatba, ami mondjuk nem egyértelmű, vagy nincs az újságban leírva.

Geri 722 2010.12.04. 10:43:56

@qpci: a motor bejáratásról részletesen itt tudsz olvasni:
www.rcoffroad.hu/cikkek/motor-bejaratas.php
de röviden a lényeg:
bejáratós autónak ne húzd a gázt! beindítás előtt hőlégfúvóval, vagy hajszárítóval melegítsd elő a hengert, majd tegyél pár csepp nitrot a karbiba a légszűrő nyílásán keresztül és a hengerbe az izzítógyertya nyílásán keresztül úgyszintén, még izzítás nélkül fogd be a kipufogót és húzz 2-3at a berántón, de vigyázz, ne húzd túl, úgy 25 cm-ig még nincs gond, ez azért kell, hogy legyen egy kis nyomása az üzemanyagnak!
nehezen fog először beindulni és ha ez megtörténik, láthatónak kell lennie a kipufogóból áradó füstnek! a 3-4 tankig csak alapjáraton járasd, utána is csak fokozatosan negyed-fél gázt, majd utána kerékre lehet rakni és lassan körözgetni vele és lasanként bekarburálni félgázos gyorsitásokat csinálni 1-3 másodpercig, a hőfokot folyamatosan figyeld!!! majd 1 tank után lehet teljes gázra állitani szépen lassan körözgetve nyolcadokat zárva amig full gáz huzásra el nem éri a teljes fordulat 80-90% át
ha kiürült a tank hagyd midig a motort visszahülni onnan újra lehet indítani!
amíg nem érkezik meg az izzítód, sufni tuninggal is meg lehet oldani az indítást, mégpedig egy kb. 15 cm-es 0,5ös vagy 0,75ös vezetékkel és egy AA-s akksival...
a vezetéket blankold meg kb 4 cm-re és csinálj egy hurkot a karbi tűszelepének réz burkolatára, a vezeték másik végét pedig blankolás után fogd az akksi aljához... (negatív pólus) a pozitív pólussal lefele érintsd hozzá az izzítógyertya kiálló csonkjához és kb 1-2 másodperc után már izzania is kell, amit jó esetben nem fogsz látni, de már indíthatod is a gépet!!!

Geri 722 2010.12.04. 10:56:01

de ettől függetlenül olvasd el a cikket is!!!

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2010.12.05. 09:18:11

@Geri 722: Köszi. Persze, hogy elolvastam. Kicsit macerás a bejáratás, de tudom, hogy csak jót tesz a motornak. Lehet, keresek valami hozzá értőt itt a környékemen, mert nem akarom elbaltázni, illetve a hőmérsékletet sem tudom mivel mérni. Meg most hol járassam a gépet, mikor minden havas? Vagy az jó egy állványon is?

Geri 722 2010.12.05. 10:27:12

@qpci: na a hőmérséklet dolog nem veszélyes, mert ha rendesen füstöl a kipuff, akkor tuti, hogy jó a kenése a motornak, ennek hiányában hevülne túl, tehát csak ezért nem kell lézeres hőmérőt venni ;)
az első 3-4 tanknyit mindenképp célszerű állványon végezni és aztán majd csak lesz kedvezőbb idő is, amikor már a többi alkatrészt is egymáshoz tudod koptatni :)

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2010.12.10. 12:53:59

Megjött a 78, 79-es szám, már csak a burkolat van hátra. Remélem hétvégén lesz időm és kedvem bejáratni a mocit.

jeff59 2010.12.17. 14:16:24

Sziasztok!
Egypár kép a "vasról" beizzítás elött. :))
kephost.hu/mygalleries.php?id=F392_4D0B5F31&
Jeff

jeff59 2010.12.17. 14:18:07

Az üzemanyag 16%-s nitro "RAPICON":::

jeff59 2010.12.20. 11:37:44

Igazatok van egy kicsit el@tam...
itt egy belépési kód:
user:jeff59
passw:FB33661649
"képeim" alatt meglesznek
bocsi! jeff

SanyaGTI 2011.01.13. 16:11:10

van ember aki értelmesen fel tudta matricázni a motorháztetőt?ettől undorítób és elba**ott dolgot még nem láttam... elvette a kedvem az egész kasznitól.legszívesebben széttaposnám :)

Nr01 2011.01.14. 16:41:05

@SanyaGTI: Van!
Az "A kész közeli állapot" című post alatt keresgélhetsz képeket! ;)
süti beállítások módosítása