asd
asd

Az RC világa

2009.11.03. 21:42

Az RC-medellek építése rengeteg lehetőséget kínál, legyen szó hajókról, repülőkről, esetleg tankokról, netán autókról. De honnan is ered az RC kifejezés? Az RC az angol radio-control, azaz távirányítású szóból származik. Az elv egyszerű: a pilóta (igen pilóta!) kezében tart egy távirányítót, melyen botkormány vagy esetleg kormány segítsésgével jeleket ad a modellnek, mely végre hajtja az utasításokat. Mi sem egyszerűbb nemde?!

A modellezős sportban több méretaránykategóriát tartanak számon. A mi autónk 1:8-as méretarányű, azaz a valódi autó méretének egynyolcada. Elterejdt kategória még az 1:6 is.

Az RC modellek elektromos illetve belső égésű motorral rendelkeznek. De valljuk be egy, senkit sem villanyoz fel egy hang nélküli jármű.. Természetesen a mi autónk is benzinmotoros. A kis, néhány köbcentis motor fordulatszáma eléri a 35 ezret is,(Forma 1: max 20 000!!!), és 140 km/h val röpíti a kis autót! Méretéhez viszonyítva ez nem kis teljesítmény.

Az autókat megkülönbözetetjük még terepviszonyonként is. Léteznek aszfaltra készült versenyautók, alacsony felfüggesztéssel, jó úttartással, és vannak ugye a terepjárók is, melyek felfüggesztése sokkal magasabb a terepviszonyok miatt. A mi autónk egy aszfaltszaggató lesz, de nem férht kétség ahhoz, hogy egy terepjáró is jó szórakozást nyújt...

A bejegyzés trackback címe:

https://amg-mercedes.blog.hu/api/trackback/id/tr21497113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aquafan · http://ferdeszem.blog.hu/ 2009.11.06. 20:53:37

Végig olvastam a blogod, érdekes, de mennyibe kerül ez?

hondani 2009.11.06. 20:58:31

@Aquafan: sajnos elég drága hobbi... ha előfizetsz rá valamivel olcsóbbak a részek, de így is 80x2400 huf, ez nem kevés pénz, de kb másfél év mire ki kell perkálnod az egészet... talán így nem olyan húzós..

Nándi91 2009.11.07. 13:01:55

Gondolkozom énis hogy belevágok ilyesmibe, időmből kitelik, pénz megvan rá, és szeretek barkácsolgatni, építgetni ilyesmiket.
süti beállítások módosítása